Първия ми самолет "Black star" - да се посмеем

Статус
Заключена за публикации

Flyangel

Потребител
На мен отдавна ми мина това през главата,колегата си крие лицето на част от снимките ! .....ако изобщо е той !:hehe::wall::biri:
Как според тебе мога да вляза в кадър когато жена ми или сина ми държи самолета, а аз снимам? Предполагам, че с повечето от вас ще се видим така или иначе някога на живо, не правете глупави предположения и откоровено спамърски коментари като господина с празните постове.Не съм синчето с богатия татко или чичака с бизнеса който си ппоръчва чарколяци за най-малко 500 лева помежду 2 кафета. Така, че ще чакате както чакате и в другите теми, самолета ще лети когато прецени неговия създател и е готов.Това да не депрон който се прави за 20 минути или готов модел който да "сглобиш" по упътване и само да му залепиш лепенките?? 2 часа само изравнявах елероните със сложна форма, то лесно да изрежеш 2 парчета плосък стиропор и да ги залепиш с тиксо но моя самолет не е такъв.
 

Flyangel

Потребител
Твоя самолет е one of a kind, тук няма спор. Между другото все още не е самолет, а само нещо което има далечна прилика и претенции да е самолет. :biri:
Е ако самолет е нещо което лети то тогава да приемем, че е проектосамолет, майтапа настрана, разбирам скептицизма и може би желанието на някои хора да се шегуват в темата но все пак малко мярка да има.
 

muns61

Редовен Потребител
038424162-big.jpg


038424163-big.jpg


038424164-big.jpg


Мамин убавец!
 

Flyangel

Потребител
Поне прилича на самолет за ралика от твоите комари виж има скелет на самолет, не е като да сгънеш депрона вътре с пръчица от депрон и да го облепиш с тиксо, недай боже да го настъпиш и умря:)
 

Flyangel

Потребител
Виж кво и аз не страдам от деликатност, беше достатъчно ясен, че нищо не разбирам и, че самолета ми не ти харесва, напълни най-нагло темата ми със снимки които вече съм публикувал и сега продължаваш и с други простотии, гарнира и някаква мнителност, би ли престанал да пишеш ти и другите скептици ок не ви харесва разбираемо е както казват руснаците по вкус и цвет товарищ нет ок ама да виждате да съм тръгнал да изразявам чувствата си във вашите теми? Пиша тук за да ми отговарят ако разбира се искат приветливи хора на конкретните ми въпроси и нямам намерение да влизам в ненужни конфликти.
 

muns61

Редовен Потребител
Форумът е публично място. Като показваш творението си, очаквай коментари. Като не искаш коментари, направи си блог.
Нямам лоши чувства, искрено се забавлявам. Ще се радвам, ако литнеш изделието успешно.
Ама ми приличаш на един:)
 

Flyangel

Потребител
Едно е неангажиращ коментар, друго е когато на публично място тръгнеш да изразяваш това което наистина чувстваш в подробности, ние и двамата сме от Северозапада, просто аз се сдържам за разлика от теб.Нямай никакви съмнения относно литването на любимия ми самолет който превъзхожда твоите във всичките им самолетни качества и им отстъпва само по качества присъщи повече на апаратите по-леки от въздуха.
П.с. На кой ти приличам? Ако имаш път към Видин може да си разсееш съмненията. Аз скромно твърдя, че съм уникален като самолета ми:)
 
Последна промяна:

muns61

Редовен Потребител
Имаш ли нещо общо с Кнежа?:)
Въобще не се съмнявам в превъзходството на твоя модел, затова съм си свалил снимките:)
 

Flyangel

Потребител
Не, само съм минавал през Кнежа когато работех в АЕЦа, централната улица беше в ужасно състояние, надявам са да са я оправили.Понеже подозирам, че темата ми ще продължи да бъде оспамвана от скептици и понеже така и така ми се развали настроението бих искал без големи надежди за успех да ги поохладя малко в скептицизма им.На тази снимка са само стабилизаторите на един мой да го кажем условнио "3д" модел и се виждат едни 593 грама.Цялото изделие тежеше около 6.5 кг и според вас или няма да лети или ще лети неимоверно лошо.Прав ли съм в предположението си?:)

0_189c5c_ca585234_L.jpg

Ако в нещо въобще си прав то е, че малко и аз разигравам театър все едно се съмнявам ще лети ли моят проекто самолет. Не никак не се съмнявам:) Та както се виждат следите от употреба на горепоказаното изделие почти като на Фалкон 9 то е летяло и даже по една или друга случайност имам и клип:)
А в самолетостроенето наистина съм новобранец но от гледна точка на радиоапаратурата и оборудването на моделите през оня крачол ми е дали някой харесва самолета ми или не той е обречен да лети. Понеже аз съм се захванал с него:)Така, че си правете гаргари колкото искате това само ще накара някой после да хълца в ъгъла когато чете темата и нейния епилог, клипа с полета на "Black star" :)
 

Airman

Редовен Потребител
В тези студени дни този форум имаше нужда от тази тема! Успя да накараш да коментират темата ти хора, които дълго не бяха писали! Ще се радвам да се запознаем на поляната в кв. Младост в София и ти обещавам, че няма да има никакви подмятания относно настоящия ти проект! Успех с облитането! Аз не вярвам в успеха му, но важното е, че ти вярваш! След фиаското може да обсъдим трезво бъдещи твои проекти с по-малко тиксо/фолио и горещ силикон!
Поздрави!
 

Flyangel

Потребител
Май ще трябва да показвам клипа с полета на 6.5 кг мовия ми модел където разни хора които не бяха правили по-тежки от 150 грама си мислеха, че не може да лети...Що бе хора сте такива ограничени (надявам се да не обидя някой) в смисъл това което не съм правил е априори невъзможно? Да и аз ще се радвам да се запозная с вас ама де малко сложете спирачки в смисъл не, че мен ме интересува кой какво мисли, просто е досадно, казваш нещо един път и ок стига....
П.С. Не толкова горещ силикон колкото бамбук има в проектосамолета ама карай 15+ кг мовия ми малък син беше седнал върху модела и радостно бръмчещше докато пушех на терасата и му няма нищо на модела де:) Прекалено ми е любим за да го ударя в стената с все сила и пак да му няма нищо, ше вземе да прокъса тапетите:)
П.с. О фолиото и тиксото са нищо.Имах идея да го облепя с алуминиеви части от щори ама тогава някой ще вземе да получи инфаркт като едното нищо следващия може и така да го направя и пак да лети:)
 
Последна промяна:

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Май ще трябва да показвам клипа с полета на 6.5 кг мовия ми модел където разни хора които не бяха правили по-тежки от 150 грама

Нали уж си търсиш апаратура за модела пък сега се оказва че си имал модел 6.5кг :) дето даже и лети.
 

Tassadar

Редовен Потребител
Това с 15 килограмовия ти син ми хареса. :hehe: Да е жив и здрав! А за 6.5кг-мовия самолет не каза каква му е крилната площ. И А380 тежи към 500тона, но никой не се съмнява че лети. :rolleyes:

А сега сериозно, ако вкараш модела до 1.5кг, 1.6кг има шанс да литне. Това 1.8кг което си замислил, дори да литне, в което силно се съмнявам, ще е по-скоро УРС (Управляем Ракетен Снаряд).

Колегите не се заяждат, а вкарват конструктивна критика изхождайки от знанията и опита си. На теб дори и да не ти въздейства, ще въздейства на някой друг четящ, тръгнал по твоите стъпки. А, това си заслужава.

Иначе - продължавай, всички чакаме да видим резултата. Имаше навремето един, който направи самолет от алуминий и стомана. :crazy: Критиките които получаваш ти са нищо в сравнение с него. Но.....самолетът литна.:win: Е, не за дълго - заби се като фугасен снаряд в земята. Много ефектно беше. :shock: И все пак литна! ....
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
След като тона "загрубя" поразгледахме малко по навътре - и както колегите предположиха, темата е "шега" от стар познайник SaturnV, който явно обича да обикаля форумите и да се "шегува".

Заключвам темата , а "новия колега" за пореден път получава ритник :) да си лети волно 100 кг самолети там където летят.
 
Статус
Заключена за публикации
Нагоре