Камион WPL B-1 1:16, умалено "копие" на Cross HC4

Morpheus

Потребител
И така ще ви представя моделчето или по-скоро играчката WPL B-1, която спада по-скоро към играчките, в което ще се убедите надолу. Та моделчето е несполучливо, умалено копие на Cross HC4, което е копие на американският M35A2. Производителите твърдят, че мащаба е 1:16, но ми се струва по-малък.
Предлага се в КИТ и RTR версия. RTR версията е с непропорционално управление, завиването е с моторче (като на играчките) и гумите са твърдички. КИТ версията идва с мини (ако не се лъжа) серво и моторче, което е размер 130 и е слабичко, забравете за катерене, в мрежата има свободни модели за 3Д принтиране, за две N20 моторчета, аз взех КИТ-а.
Предлага се още с боди на Газ-66 (чакам и такъв, изглежда супер):
https://www.gearbest.com/rc-cars/pp_1359958.html

и вариант подобен на Toyota Hilux без легло, очаква се излизане и такъв легло отзад:
https://www.gearbest.com/rc-cars/pp_1489187.html

Все още се чудя дали заслужава поръчката на лагери, моделчето е с пластмасови втулки. Стига приказки, ето малко снимки.

Кутията и съдържанието и:





Мостовете и окачването:



Още няколко снимки от сглобяването, не е помислено за стабилно захващане на сервото:





И готовата играчка:



И две снимки за сравнение с Tamiya Man:

 

Morpheus

Потребител
Не бях влизал от доста време. Това е горното е от първите модели, от този тип и иска доста ъпгрейди, че да тръгне нормално. Мотора е прекалено бърз и има определено нужда от смяна. Карантията в мостовете има нужда от подмяна с метални части, "карданите" също са доста меки и искат подмяна с метални, евентуално и смяна на втулките с лагери, сервото също бих го сменил. Като цяло иска още поне 70-80 лв. в ъпгрейди, че да си го караш душманската и да издържи напъна.
 

Живко Джаков

Новодошъл
Аз търся нещо с което да пробвам. Нямам опит и просто исках да знам дали си заслужава да започна с него. Благодаря за инфото.
 
Нагоре