Помощ с първи старт на дрон

Дискусия в 'Направи си сам (DIY)' започната от Александър89, 9 Септември 2018.

 1. Александър89

  Александър89 Новодошъл

  Публикации:
  1
  Здравейте,

  От скоро се интересувам от дронове иреших да направя сам първият си дрон. Пречетох доста теми и инструкции, пресметнах и избрах всичките части и ги поръчах (от Китай :) ) като радио предавателя и приемника ги взех от бългърски сайт. Преди около месец получих всички части и от тогава малко по малко се боря и продължавам да чета за да завърша дрон-а.

  Сега всичко е "готово" и се опитавам да направя първия си полет но не мога да заредя "arm" дрон-а. Мисля че проблемите ми идват от настройките на предавателя но не съм достатъчно запознат и не мога да намеря информация която да ми върши работа в нет-а.

  Моля за помощ, тъй като съм напълно начинаещ в хобито и не успявам да се справя сам. Ето какво имам:

  Борд APM 2.8 със Arducopter 3.2.1
  Предавател Turnigy 9x 2.4GHz AFHDS 2A Mode 2
  8 канален приемник iA8 AFHDSA 2a

  Свързване:

  Свързал съм 5 серво кабела в приемника на канали 1,2,3,4 и 6. Всичките кабели имат "+" "-" и сигнал ( не съм ги рязал и не съм сигурен дали е задължително ). Свързани са ги в APM към канали Input: 1-5. В output на боарда са свързани контролерите на моторчетата на канали 1-4. Всичко е калибрирано, моторчетата "потрепват" при свързване на батерията и предавателя и приемнинка се свързват без проблеми един към друг. При свързване с MissionPlaner нямам индикация за грешки на настройките, обаче когато се опитам да заредя дрон-а "arm" със задържане на "trothle" ръчката в долна дясна позиция за 5 секунди нищо не се случва.

  Някой ако е работил с тази апаратура или има предположение какво не е правилно ще съм благодарен за неговто мнение. Ако има нужда мога да споделя снимки на свързването и на настройките на предавателя.

  Благодаря предварително!
   

Сподели Тази Страница