Проблем с Фантом 2 вижън плюс

JuventuS

Новодошъл
Здравейте,

Нов съм във форума и нов като собственик на дрон.
Преди месец си купих един EACHINE E58 като за първи дрон , защото винаги ми се е искало да имам дрон, но без да инвестирам много защото не знаех дали ще се справям. Та след няколко губения и разбивания се зарибих и си взех фантом вижън 2 плюс.
Взех го втора ръка , като дрона има и радиоусилвател за над 2км обхват. Пробвах го, че пали и го прибрах. Вчера го извадих за да пробвам и камерата и тогава настъпи проблема. Свалих си приложението от сайта на DJI понеже в гугъл плей не го намерих , инсталирах го на телефона , включих всичко по реда в който ми обясни момчето от което го купих и ми излиза черен екран с надпис Phantom connection broken.
Какво ли не правих и няма оправяне. Рестартирах го зададох му от приложението числавата които са отдоло на птицата пише,че успешно се е свързал, но пак дава същия черен екран и същия надпис. Изчетох и изгледах стотици статии и клипове и никъде не успях да намеря решение ( а това явно е доста срещан проблем ) Та ако някой може да ми помогне ще съм изключително благодарен.
 

dane78

Редовен Потребител
виж във фейсбук групата : DJI users Bulgaria
питай там , повечето са имали преди и двойки , така че по може да ти отговорят .
 

JuventuS

Новодошъл
Здравейте,
Оказа се, че при транспортирането един лентов кабел се е извадил отдоло за камерата. Но докато го забележа , вече бях сменил всички настройки и страшен филм се получи. Благополучно го оправих , но следваше пак голям проблем. Вече имах връзка с камерата на коптера , но при включването му мига аварийно жълто , което значи, че няма връзка с дистанционното. И пак какво ли не изчетох и изгледах и няма оправия. След седмица без летене и само четене попаднах на статия за разбит дрон, който по същия начин не реагира на контролера след смяна на дънната платка. Пича си беше объркал подредбата на кабелите , та реших и аз да погледна как са моите, въпреки, че няма как да е същия проблем защото съм летял с него и палеше от време на време. Огледах кабелите и установих , че са разхлабени , набучих ги на ново и стана магията - пали и работи. Сега ще му намеря нови кабели с букси защото тези много лопат и пак се получава този проблем от време на време , но като разглобя и пренабия и се оправят. В крайна сметка ще бъдат запоени директно и готово. Бях стигнал до момента да го пускам за продан, но ето , че разреших проблемите. Благодаря за отговорите, пиша това за да може ако някой изпадне в моето положение да намери информация , понеже повечето си пишат проблемите в форуми и като го отстрани повече не влиза , дори не написва как го е оправил.
Поздрави !
 

JuventuS

Новодошъл
Здравейте,

Реших да не пускам нова тема, и искам да ви попитам защото не съм запознат, как въздейства надморската височина на дронове и други летателни апарати.
Ще ви опиша случката си и защо ме интересува.
Ходих на рилските езера , като до преди това всичко с дрона беше нормално. Предния ден снимах и нямаше никакви проблеми.
Направих няколко полета на първо , второ и трето езеро на височина около 2200-2300м и всичко беше наред.
Когато стигнах на предпоследното езеро на височина 2400м вдигнах дрона на около 150-200м и аз , т.е. общата надморска височина е станала около 2600м. и тогава се получи проблема. Тръгнах да го прибирам и тогава се залюля и се стовари на земята. Батерията беше на над 70% , нямаше грам вятър, не знам дали можех да го издигна пак защото само гледах къде ще падне. За голяма радост и късмет , не падна върху някой човек , защото беше пълно с хора и падна директно на краката си , но от удара се счупи гимбъла и камерата и две перки. Останах много озадачен от случилото се и понеже имах още един комплект перки реших да направя тест дали работи на поляната където нямаше хора. Запали , вдигна се и тогава отново загуби стабилизацията и падна , но разбрах от какво се случва. Когато го заклатя рязко ляво-дясно и не иска да се стабилизира и продължава така клатейки се да пада. Хора там ми казаха,че въздуха е по рядък на тази височина и може от това да е или от височината да се бърка жироскопа... Но нито едно от тези неща не ми се струва да виновника за това поведение. Прибрах се и веднага на поляната със същия сетъп да пробвам. Е клатих го брутално , както никога преди и няма падане и няма , веднага се стабилизирва . Искам да разбера дали наистина е възможно това да е довело до тези падания , за да знам дали да наливам пари в закупуване на нова камера , перки и кабели. Вие сте със сигурност доста по запознати с тези неща от мен. Също така някой ако знае програма с която да отворя последния клип който заснех с дрона , понеже при падането като се откъсва камерата и измества картата памет и сега последния клип ми седи като размер , но не мога да го отворя със никаква програма.
Благодаря предварително !
 

dane78

Редовен Потребител
Задължителна калибрация при разлика повече от 500метра във надморската височина.
 

JuventuS

Новодошъл
Преди всеки полет го калибрирам, възможно ли е от голямата височина да я няма тая стабилност?
 

anplmat

Потребител
Здравей, и аз като теб калибрирах Мавика преди всеки полет докато някой от полянката ми каза че не го е калибрирал от месеци и аз спрях.
Според мен и според документацията дронът не трябва да се затруднява до 5000 метра (по спомен) и аз лична съм го тествал на Мусала до ограничението на 500 метра:
 

JuventuS

Новодошъл
Нямам обяснение тогава , как два пъти на надморска височина от 2400 м. губи стабилност при по резки маневри и пада , а след това тука в града няма никакви проблеми... И някой знае ли програма, с която да отворя незаключения клип в който дрона пада?
 

ivo70

Новодошъл
Не е от височината. Имаш някакъв проблем с електрониката. GPS- а най вероятно, но гадая. Сигурен съм че и долу в ниското пак ще имаш проблем.
 
Нагоре