Хели училище

AlexM

Редовен Потребител
Надявам се да е в помощ темата макар и да няма много ентусиасти но аз си продължавам да събирам информация.:)

И малко авторотации.
 
Последна промяна:

gele

Новодошъл
Евала продължавай само така и я закачете във важни и задължителни теми :rtfm:
 

AlexM

Редовен Потребител
Едно допълнение за начинаещите защото напоследък попадам доста на едни хубави въпроси относно хеликоптерите та ще го постна тук за да се знае.

1. Хеликоптерите НЕ СА за всеки, изисква се СУПЕР познание, СУПЕР търпение и последователност, СУПЕР концентрация и най-вече ОГРОМЕН ентусиазъм.Изключвам графата с разходите тъй като при ЖЕЛАНИЕ и УПОРИТОСТ се постигат резлутати с не толко големи средства.Аз самият съм започнал , като не съм имал незнайни средства, даже обратното, с един COPTER X FLYBAR втора или незнам коя употреба (никой никога не може да каже, връщат им километражите гадовете), който се чупеше през два полета просто поради това, че нямаше кой да ми каже кое какво е. Седял съм с часове в интернет(вече е лесно с него) за да чета информация и да се самоубочавам по теория.Гурутата в тази материя навремето бяха трудно достъпни пък и нямах финансови възможности за да отида на една елементарна сбирка които в повечето случаи се състояха около Пловдив, просто тези пари предпочитах да ги дам за поредните части които ми трябват. Пък и те летяха голям клас хеликоптери които бяха далееееч от моите финансови възможности.
После дойде ИВО който ми е обяснявал до късни часове във входа на блока му кое аджеба какво е и защо е така като съм попивал като суха гъба хвърлена в леген с вода(страшен перфекционист, който за съжаление не лети вече но наблюдава тайно-да не се прави........),после дойде Пецата, който тайно гледах как си хвъркаше сам на полняната в Младост и се радваше на хеликоптера, той ми даде най-много напътствия, като ми обяснявяше обаче, че всичко трябва да си сглобявам и правя сам.Бойко, който винаги не му харесваше как прави тик ток и все не му достигаха сили, незнам как не сложи 8 клеткова батерия на тая 450-ка.Марто с Компаса, който гледах като препикало теле и никога не вярвах че ще имам такъв клас модел 700(за сега имам 5). Няма да забравя как щях да отворя втори шибедах на чисто новят му мерцедес прелитайки на 10 сантиметра от тавана понеже не си бях настроил failsafe-a на апаратурата. Познавам и такива които буквално си покривиха ламарините на колите, но няма да ги споменавам да не се разсърдят. Илийката който пък беше напълно обратното на това да тренира дисциплинирано, и научи чак преди време, че трява да се слага тредлок на всички винтчета. Той чупеше минимум по два модела на полетен ден, просто си казваше че симулатора му е скучен но за това пък стана страшен пилот, просто по по-трудният скъп начин.Геле, който беше готов да отиде на края на света само и само да направи още една батерия.Това са една малка част от хората оставили трайно впечатление у мен.Силно се надявам някога отново да ги удари ентусиазма.
2. НЕ СА ДРОНОВЕ, не летят сами, нямат камери(повечето) и не се прибират вкъщи сами.
3. НЕ СА КОАКСИАЛНИ от веригите за детски играчки с надпис 3+.
4. ОПАСНИ СА, даже и удар с най-малкия клас от тях води до трайно увреждане на здравето при грешна експлоатация.
5. НЕ опитвайте изобщо да го отлепяте от земята преди поне 30 часа симулатор, понеже има риск както да се самонараните така и да нараните някой друг с действията си.
6. АКО си купувате такъв за красота на шкафа или хладилника и за да ви питат БРЕЙ КАКЪВ ТОЯ ГОЛЯМ ДРОН, не е нужно да купувате електрониката която в повечето случай струва повече от самото хели, никой няма да забележи.
7. АКО обаче се прецакате и наистина се запалите ви очакват страхотни преживявания понеже 90 процента от хората практикуващи това хоби са страхотни характери, сбирките са невероятни и Ви очаква едно незабравимо преживяване.
8.И за последно се връщам на ЕНТУСИАЗМА, него няма ли го или изчезне след четенето на горните точки изобщо не си губете времето, и ДА всеки колега може точно за 5 минути да разбере дали го носите в себе си или не. :biberon::biberon::biberon:

:wink: :welcome:
 
Последна промяна:

AlexM

Редовен Потребител
Също така от скоро често ми задават въпроси с лека забавна нотка, колко струва една такава играчка хеликоптер клас 700 със СРЕДЕН клас оборудване, като не включвам апаратура, батерии, зарядно, захранване за зарядно и останали дребни елементи.
Цените са по актуални дистрибутори, може да варират някъде по скъпо някъде по евтино, но изчисленията са средни, разликата в тотала няма да е повече от 100-150 EUR.
Добявам списъка тук докато е пресен.
Правен е за моето зелено Синерджи но може да се добие някаква представа.

20180906_175912.jpg

Synergy 766
КИТ-Synergy 766 KIT -1100 eur
http://www.world-of-heli.de/en/hubschrauber/synergy/synergy-766-flybarless-kit.html
ЛОПАТИ ОСНОВНИ-VTX 717 Blades- 165 eur
http://www.world-of-heli.de/en/rotorblaetter/vtx-blades/vtx-carbon-hauptrotorblaetter-717-mm.html
ЛОПАТИ ОПАШНИ-RT tail blades 116mm - 25 eur
https://www.amainhobbies.com/rotortech-116mm-tail-rotor-blade-set-rt-116/p665914
МОТОР-Align 850mx 490 KV motor - 225 eur
https://www.amainhobbies.com/align-850mx-dominator-brushless-motor-490kv-red-agnhml85m03/p260407
СПИИД-Castle Creation ESC 160HV - 257 eur
http://www.aligntrexstore.com/Castle-Creations_bymfg_33-0-1.html
СЕРВА ЦИКЛИЧНИ-3x Cyclic Align BL800H - 480 eur
https://www.amainhobbies.com/align-bl800h-high-voltage-brushless-servo-agnhsl80001/p266516
СЕРВО ОПАШНО-1x Tail Align BL855h - 140 eur
https://www.amainhobbies.com/align-bl855h-high-voltage-brushless-servo-agnhsl85501/p403064
СТАБИЛИЗАЦИЯ-BestX ar7200BX - 154 eur
https://www.amainhobbies.com/spektr...s-control-system-w-beastx-spmar7200bx/p217722
КРАШ КИТ-Other parts needed just in case - 515 eur
Screenshot_20180725-201031_Samsung Internet.jpg

TOTAL: 3061 EUR
 
Последна промяна:

S-LK

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Вероятно преди 5-години си бях купил такава тениска
T-Shirt-Heli-FAQ-Druck-hinten-schwarz.JPG
за съжаление циганите на Московец където обикновенно летя не знаят немски ...
След това мислех да поръчам същото с български надписи,но така и не остана време.
Някой ако има желание и направи нещо такова бих си купил 4-5,не е задължително
да са черни,може дори да са по-хубави от немските :wink:
 
Последна промяна:
Нагоре