Хидра 2 - рейс куад рамка #мейд-ин-Варна

Kelesha

Потребител
Преди 2 години се включих в този форум да потърся съвети и връзка с хора каращи FPV Дронове. Благодарение на Тоше, момчетата от Ledge-team и способността ми да се вманиачавам по напреднах в този сегмент на хобито. Минах през Walkera f210, QAV 210 Charpu, Full Kiss Alien 5’’ Rotor Riot, Nano 130, loki 4“, lux 5’’, Helix 5’’, Stretched Helix 5,5’’ (тия под 130мм диагонал няма да ги споменавам ) като изключим Валкерата все много добри рамки.
Това лято карах Елиана и двата Хеликса като се опитвах да разбера кой е най-добрия за мен. Всеки имаше плюсове и минуси. Затова реших да конструирам рамка с която да карам фри-стаил ,но и да мога да ходя по състезания с нея (оказа се ,че много ме кефи да карам на писта). Също така се оказа ,че за систематични резултати трябва да се кара един-еднакви коптери.
Ето и кратка история на проекта в картинки:

https://photos.google.com/album/AF1Q...2U_ibpi0e_BSGa

Във версия 2 се отказах от различни плейтове за микро камера. Рамката става само с 2г. По лека а и не е проблем да се монтира микро на по широко ( 2x5mm пластмасови спейсъри М3 и е супер).
Страничните плейтове са правени за: foxeer arrow V3, RuncamSwift 2, Rotor Riot Runcam Swift 2. На средния плейт има дупки за стандартен монтаж. Махат се страничните плейтове и влиза почти всичко.

Батерията е мислена да е горе. Ако ще се слага Го-про минава отдолу.
Флайт Контролера се монтира за средния плейт като болтчетата му нямат допир до раменете. Имам една теория: Всеки мотор създава собствена вибрация. Болтовете които се ползват и за крепежни на раменете предават към ФлайтКонтролера 4 различни вибрации... и жирото дава на заето. Хидра едно потвърди тази теория. Ето го първото летене. Стандартни пидове и рейтове – след една батерия сложих моите рейтове.


Не бях доволен много от изрязването на карбона за Хидра 1. Сега съм поръчал на едни китайски пичове да изрежат Хидра 2 от 3К plain carbon. Хареса ми какви неща могат на Фрезата а и те самите си пекат плоскостите.

https://photos.google.com/album/AF1Q...YTO-Tx_J0WXrwG

Нa 15.01.2018 пристига изрязания карбон на снимки изглежда супер
yahoo.gif

Ще качвам още материал като сглобя рамките.
Като електроника съм избрал:
Kiss V1 fc
ReiserStar 4in1 ESC 35A
Мотори:
Емах 2306 – 2400kv
Не е последния писък на модата но знам ,че работи добре а и искам да се съсредоточа върху рамката
 

Kelesha

Потребител
Проекта Хидра се развива. В момента сме на версия 3. Оказа се доста добър за рейс. Аз лично я предпочитам с Кисс и микро камера.
Иначе Златко си ни бие с неговата която е на БетаФлайт и 30мм спейсъри заради стандартната камера.
И двамата си раздаваме газ с горна батерия.
На това състезание - Пловдив най-подир и аз влязох в тройката :)
https://photos.app.goo.gl/1139UbU6L5i3KLoq8
Тия двамата в ляво от мен направиха лудо каране и се блъснаха на 3-та обиколка ... Хидрата литна след краша и завърши обиколката :)
Сега работя над следваща версия Която ще е още по-рейс. Тоест лека,здрава и само за микро камера. Сегашната рамка ще получи лек ъпдейт на горния плейт и 7" рамена за Рейнджърите.
 

Kelesha

Потребител
Здравейте Фпв-сти силен състезателен сезон беше 2018...чак забравих да побликувам тук. Рейс Хидрата е факт и взе участия в 3 състезания. Крайния резултат е много счупени рамена и яко кеф от даване на газ с минимален драг във въздуха.
Ето едно филмче от вчера с Хибридно разположени рамена.
...4s на 2300кв, 5s на 2150кв и лупове
 
Нагоре