SuperScale 2020 - Активно окачване

kosachkata

Редовен Потребител
От скоро в тубата се завъртяха няколко клипа, на модул, който имитира движение на двутонна кола ;), предназначен за РЦ модели. (Аз също преди година правих подобни опити за скейл придвижване на кола, но с жироскоп от хели и естественно не бе толкова сполучлив ! )
За радост ,създателят на този модул се оказа българин. Свързах се днес с Димитър Тилев и ще споделя по-подробна информация .
Поздрав за идеята, като ефект е страхотно, за момента модула е разработен само за онроуд модели . Тоест, не реагира на вертикални неравности. Но пък много скоро ще бъде създаден модул и за офроуд модели . Аз лично го очакам с нетърпение .Като недостатък ,се явява постоянното жужене на сервата ,но пък това се оправя със саунд модул ,което от своя страна завършва модела на 100%. Идеята е от скоро ,но вече модулът се предлага на пазара .За момента има интерес и търсене предимно от вън ,но по мое лично мнение много скоро ще набере голяма скорост . Просто е нужно време да се появят материали по форуми и фейсбук групи . Както сподели Димитър ,в началото е срещнал голяма съпротива и неодобрение от моделисти на наша територия ,което аз многократно съм казвал ,че е нормално за тази географска ширина. Всичко, което не е традиция от векове е груба грешка и бива заклеймено.
Ето един от най популярните клипове:


Тук е представен китът, който всеки може да закупи .


Освен скейл придвижването, което придава този модул ,от него излизат сигнали за: предни светлини ,стопове (сигнал, който не се взима от контролера до колкото разбрах ),както и червена светлина ,тип огън от ауспуха при рязко потегляне.


Аз лично съм впечатлен и чакам създаването на офроуд модула ;);)
Под СЕКРЕТ ,за момента, цената за БГ е на половина ....това е за момента само ;)
Снимки на проекто модела .

82206805_113349473533621_7448176888511463424_o.jpg 82235011_113349293533639_825307961977995264_o.jpg

Ето сайта и фейсбук страницата на момчето ,аз лично му пожелавам успех !!!

https://www.superscale2k20.com/

https://www.facebook.com/superscale2020/
 
Последна промяна:

S-LK

Редовен Потребител
Модераторски Екип
Браво, адмирации за Димитър Тилев!
Не е тайна, че в България е имало, има ... и се надявам за в бъдеще да има добри специалисти.
Цената на устройството е изключително ниска, за вложения труд(това е лично мое мнение).
Ако взема предвид, че в момента за България е на половин цена си е направо подарък.
Притеснявам се от това, че на определен етап ще бъде изкопирано(при това не само от Китайците).
 

kosachkata

Редовен Потребител
То май вече и патент не е решение ,онези с дръпнатите очи копират 1:1 Ленд крузера и очите не им мигат ,от Тойота гледат и мигат на парцали .
 
Последна промяна:

S-LK

Редовен Потребител
Модераторски Екип
То май вече и патент не е решение ,онези с дръпнатите очи копират 1:1 Ленд крузера и очите не им мигат ,от Тойота гледат и мигат
Именно това е основния проблем:wall:
Има решения, но са скъпи и трудоемки.
 
Последна промяна:

kosachkata

Редовен Потребител
Димитър успя и създаде софтуер за катерачи ,днес на сбирката в Сливница ,много от колегите бяха учудени ,че е създадено и разработено тук ,на наша земя . Ето няколко клипа показващи реалистичното движение на 2 тонна кола.
Поздравления за Митко !

 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Много интересна идея, дали ще може да разкаже малко повече как и какво е направил. Браво за инициативата :) ей така се движат нещата напред!
 
Нагоре