Питане за едно бъги ;)

Nikolay1

Новодошъл
Здравейте,
Със синът ми сме нови във хобито и за първи модел избрахме едно бъги 1:10 на марка която е на един от магазините за техника и Rc моделизъм тук в Германия. За няколко седмици малкия задобря доста и смятам да сложа една 3s батерия (мотора и управлението го позволяват) но за сега въпроса ми е друг. От няколко дена като изключа дистанционното и бъгито дава пълна газ. Може ли да ме насочите от къде може да е проблема?
Иначе макраката на бъгито е Reely Lizard 1:10
 

Attachments

  • Screenshot_20200406-215317_Chrome.jpg
    Screenshot_20200406-215317_Chrome.jpg
    105.7 KB · Прегледи: 17
  • Screenshot_20200406-215310_Chrome.jpg
    Screenshot_20200406-215310_Chrome.jpg
    111 KB · Прегледи: 15

daglas

Редовен Потребител
Крайните точки - запознай апаратурата с контролера наново.

п.п.Принципно първо се изключва модела и след това апаратурата ...
 

Nikolay1

Новодошъл
Благодаря много за отговора.
Една батерия 3s lipo на четков мотор ще вдигне ли много скоростта или да взема една 2s na 5000? В момента съм Nimh батерии и скоростта е около 35 км но на малкия му е вече бавничка ;)
 

daglas

Редовен Потребител
Зависи контролера до колко клетки липо потдържа (писал си, че ги потдържа и 3) ... но смятам, че 2 клетки ще са му достатъчни.
 

Nikolay1

Новодошъл
Мисля да пробвам с 2s lipo пък ако е не вдигне много скоростта мисля да се опитаме да сменим мотора с безчетков ;) но това ще е лятото.
Сега въпроса ми е друг, има ли начин да свържа приемника със дистанционното без малкото кабелче че мисля че съм го затрил някъде.
Лек ден.
 

ethr

Новодошъл
Мисля да пробвам с 2s lipo пък ако е не вдигне много скоростта мисля да се опитаме да сменим мотора с безчетков ;) но това ще е лятото.
Сега въпроса ми е друг, има ли начин да свържа приемника със дистанционното без малкото кабелче че мисля че съм го затрил някъде.
Лек ден.
Може да сложите малко по-голям пиньон, това ще е най-лесният начин за по-висока скорост, но ще е за сметка на ускорението. Безчетков ясно :Д Ето видео от ковач хахах (първото което открих)
 

Nikolay1

Новодошъл
Здравей , благодаря за отговора. Аз го гледах този клип ама се чудих може ли да се мине въобще без кабелче ама явно не ;)
Малкия много взе да му харесва да кара бъгито и мисля да започна скоро с ъпгрейди. Мисля да започна с амортисьори с масло, после батерии няколко 2s и после безчетков мотор. Та въпросът ми е какво в предимството на маслените амортисьори?
Весели празници!
 

ethr

Новодошъл
Поне за мен е супер бъгито.Много добър ъпгрейд ще бъде примерно такава батерия: https://hobbyking.com/en_us/turnigy...290&indexName=hbk_live_magento_en_us_products от същият сайт има и обикновени зарядни. Не съм убеден,че ще издържи 3 клетки. Може да се пробва някоя двуклетъчна с по-висок разряд (C rating). Иначе с маслени амортисьори ще завива по-добре, и при скок няма да удря шасито в земята. Трябва да погледнете видеота как се пълнят правилно, има доста които ги пълнят погрешно. Доста вероятно е бъгито да е с втулки вместо лагери. Лесно може да се види като се свалят колелата. Такъв размер обикновено се намират много лесно и в обикновен магазин за лагери. Иначе тези с пластмасова капсуловка са за предпочитане, пред тези с метална. Безчетков мотор ще я направи прекалено бърза..и има вероятност да не оцелее дълго. Но това си е част от забавлението. По спомен в Конрад имаше добри четкови мотори със сменяеми четки..ако случайно този се предаде. Поздрави :))
 

Nikolay1

Новодошъл
Благодаря много за отговора даде ми поле за размисъл :)
Днес пристигна батерия 2s 5200 mha 80c (прикачвам снимка) обаче не може да я пробваме защото вчера при лош завой малкия счупи една част която се оказа много трудна за намиране. Частта е един преден държач на окачването и намерих единствено в един шоп във Финландия част която много прилича на моята но за съжаление е без размери ( прикачвам снимки) дано стане че не искам да търся ново шаси. Иначе знам че въпросът ми не е за тук но кажете ми моля ви дали новата батерия първо да я заредя или първо да я разредя със зарядното и ако може параметри за заряд и разряд на зарядното. Зарядното е читаво мисля предлага 10А заряд и 2А разряд. Ще пратя и снимки.
Благодаря много.
 

Attachments

  • Screenshot_20200425-144619_Chrome.jpg
    Screenshot_20200425-144619_Chrome.jpg
    102.1 KB · Прегледи: 8
  • Screenshot_20200425-144508_Chrome.jpg
    Screenshot_20200425-144508_Chrome.jpg
    54.3 KB · Прегледи: 7
  • 20200425_144703.jpg
    20200425_144703.jpg
    294 KB · Прегледи: 8

ethr

Новодошъл
За мен е удоволствие да помогна.Частта прилича, но ако стане ще си е късмет. Май няма резервни части точно за този модел, може би има някой друг, който е със същите части..бюджетните модели често са копие на други. Зарядното и батерията са супер. В началото може да я заредите и да карате бавно до 3,8в и така два, три пъти. Иначе става и със зарядното..зареждате и след това storage. С този контролер сигурно няма да има така нареченият Cut off, така че трябва да откриете начин да не пада под 3,5в. Може да се закачи Lipo checker с аларма. Ако батерията падне до прекалено нисък волтаж, дори и веднъж може да влоши състоянието и.
 

Nikolay1

Новодошъл
И аз се чудех за този lipo cheker ама видях че на контролера има като превключватели за lipo и nimh батерия и като се превключи на lipo се активира cut off ама това си е мое тълкование и може да е за съвсем друго нещо.
Иначе за батерията ако съм разбрал правилно 1-во зареждам после сторидж това няколко пъти и после газ до дупка ?
Или зареждам и избирам опция discharge до 3.5 v. на 2А( това ми дава като макс на разряда.)
 

Nikolay1

Новодошъл
Иначе по темата за скоростта....мисля че не сме още за по-висока скорост, а по-здрави части. Гледам тия щанги (които са на гумите не знам как се казват ) са доста тънички и даже едната е заминала при удара.Поръчах и няколко изглеждат двойно по-дебели. Също гледах и клипче на една Tamiya и сложиха безчетков със 3s батерия и човека каза че сменя гумите след всяко зареждане на батерията ;) Мисля това бъги да го направя по-устойчиво а като съвсем се научи някой Carson за писта ;)
 
Нагоре