Моделистите от Земен

arsovhome

Редовен Потребител
Благодарение на Веско един прекрасен модел E-FLITE MAULE M-7 1,5M PNP INCL. FLOAT SET е донастроен и готов за нови полети.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Първи неуспешен опит за летене с MULTIPLEX DRIVE SET SLICK X360 4D PERFORMANCE. Конструктивен проблем. Металата втулка, ластичето о отвора на витлото водят до изместване на витлото при по високи обороти. С друг по стегнат ластик и с разпробиване на 8мм/2мм отвор във витлото проблема вече е решен.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Най-накрая след няколко неуспешни опита за излитане (поради несъответствие на резбата на оста на мотора и лявото витло, което слагах, както и да го затягах се развиваше веднага, докато със съдействието на Светльо(Jetmen) не разбрах къде ми е грешката и го смених с дясно от комплект (4pairs) Rctimer 6x4.5" Carbon Fiber Propellers CW CCW, който горещо ви препоръчвам защото е евтино и много качествено) направих първия успешен полет. С батерия TATTU 2300mAh 3S 11.1V 45C от Ицо(отново хиляди благодарности) излита мощно като ракета и лети перфектно и дълго, развива много висока скорост. Сложена в предната част на отсека прави самолета абсолютно балансиран. В първия полет не се нуждаеше от никакви корекции, освен малко намаляване на отклоненията на елероните. Другото прекрасно нещо на този модел според мен е страхотния звук от мотора и супер маневреноста. Малко трудно се снима поради окраската си и бързината с която лети и затова Катя по-някое време спрая да снима. Нямах особено време да го пробвам при много ниски скорости, но имам чуството че и при тях ще лети добре(естествено без да се прекалява).
П.С. Повдигнал съм го близо до витлото съвсем малко, колкото витлото да не опира в земята и смятам следващия път да опитам да излетя от асфалта или тартана.
 
Нагоре