FatShark - Shark Byte

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Shark Byte е отговора на Fatshark по темата за Digital HD FPV. След като DJI буквално отвяха сегмента миналата година, Фатшарк си признаха че отдавна работят по това , но не са до никъде. В момента имат БЕТА версия, която вече изглежда обещаващо.

Продажбата ще започне съвсем скоро в GETFPV като за начало, на стартова цена от 250$, като това ще включва Приемника, един предавател и една камера (Runcam) - в комплекта няма да има антени.

Това което Fatshark обещават е че може би ще успеят да свалят цената на приемника на 210$ , на предавателя ( VTX 500mw ) около 90$

Приемника за очилата е с размери 25мм х 32мм x 12мм и е с 2 вградени пач антени, и 2 конектора за омни антени. Предавателя е двуплатков с мощност 500mw, като в момента Fatshark работят и по по малък вариант с 1 платка на 200mw. Теглото на Камера + VTV + Антена идва около 27 грама горе долу. За сравнение DJI Caddx Vista е около 32 грама с антената.

Едно от предимствата на Fatshark приемника е че работи с HDMI изход, и реално може да го свържете към всякакви очила или екрани. Не е нужно да имате очила на Fatshark - а нещо което има входен HDMI порт и поддържа 720p

Захранва се с напрежение между 7V и 17V ( 2s-4s )

Другото интересно нещо е че Fatshark ще разрешат и на други производители да правят камери за тази система. В момента е потвърдено че Foxeer работят по такава камера.

Ето и снимките:

shark_byte_01.jpg shark_byte_02.jpg shark_byte_03.jpg shark_byte_04.jpg shark_byte_05.jpg shark_byte_06.jpg
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Не съм :) но Джошуа Бардуел се е докопал а аз нали съм му Patreon и гледах видеото още преди да го пусне в Youtube :)
 
Нагоре