Безпилотни летателни апарати - Курсове за квалификация, Законодателство, Безопасност и др.

geo111

Потребител
Тук вече се обърках какво е дрон
А3 - безпилотни летателни апарати

А какво е частично сглобена, и кой ще ме изпитва и на какво
upload_2019-7-31_8-17-4.png
 

vesibo

Редовен Потребител
Жоро изобщо не се тормози с тези глупости. Първо няма кой да да ги контролира тези неща, нямат и представа, кой, кога и къде ще лети. Освен ако сам не се набуташ и да си дадеш данните. На един семинар в ГД ГВА се каза, че ще се закупува Интернет платформи, обсъждаха се американска и белгийска, за да летиш ще се праща SMS и си плащаш като зона за паркиране. Споменаваше се, че за Европа ще е 25€. Всичко е за пари. Аз като съм си направил дрон и той е под 1кг., а дори и да е повече и нямам серийни номера какво да регистрирам? Да си гледат работата, ако пилотите нямат умения и отговорности сами да контролират системите си и своите действия, няма кой да да ги контролира и да им казва какво да правят.
 

авиодепрона

Потребител
Още промени се задават на хоризонта в гражданската авиация и безпилотните апарати:

https://www.unmannedsystems.bg/2020/06/21/нов-проектозакон-за-гражданското-въз/?fbclid=IwAR2YEiWZ9CXozJnulnKnxXlUXq6ftxA8apDKLpzuGpunnPXtUq8J9wYifh8
"В ал. 10 се предвижда издаването на наредба за условията и реда за експлоатация на безпилотни въздухоплавателни системи и надзора над техните оператори".....това , като че ли, ще включва не само заводските мултироторни, а и всички видове безпилотни,дистанционно управляеми летящи...даже и депронките над кило....дано да има някакво уточнение
 

vesibo

Редовен Потребител
ГВА не знам как ще си урегулират нещата. Давам Ви пример, в отряда аз съм направил ВОЗ и никой няма право да лети там. Ето Ви обаче пример как не се спазват нещата.
 

dane78

Редовен Потребител
на тез военни птички , не трябва ли да има също точен план на полета , а не просто да се връткат докато им дойде времето за прелитане над площада?
 

AlexM

Редовен Потребител
:hehe:
Те немогат да си контролират и регулират леката авиация.
Всеки разпъва парапланера, мотоделтата, цесни, двуместни, парапланери където си иска и лети до където си иска с машини незнаино дали пригодни.
Ганя къщи си строи къде иска забивайки флага като в дивия запад.
75 процента от шофьорите са нередовни 10 процента тотални инвалиди с купени хартийки.
Вие сте се запритеснили за депронките. :hehe:
Просто пак ще потънат едни много пари в едни дълбоки джобове регламентирано и това е.
Пийте си биричката и си летете на воля, че и без това се броим на пръсти. Не само моделистите но и интелигентните хора останали в тази страница.
 

Bruchpilot

Новодошъл
Привет на всички!
Утре, 23.02.2021 година, в Държавен вестник (брой 16-ти) трябва да бъдат публикувани промените в Закона за гражданското въздухоплаване, които се отнасят и за нас.
 
Нагоре