Боядисване на модел и въпрос за цветовете на боята.

Dexter_V

Потребител
Здравейте, колеги. Имам следният проблем. Искам да пребоядисам един самолет с точно определени цветове. Отивам в единственият магазин в градчето ни, където правят акрилна боя по поръчка и ти я пълнят във флакони. До тук добре. Показвам им цветовете в RGB и HEX системата. Но те ми дават каталога на RAL и ми казват посочи ни цвят. Не могат да ми направят цветове различни от тези в каталога им. Опитах да напасна цветовете на око, но резултатът беше отвратителен.
Стигаме и до въприсът ми. Можете ли да ме носочите, към някой който би ми направил боята с желаните от мен цветове?
http://www.color-hex.com/color/80a3b7
http://www.color-hex.com/color/52bcec
http://www.color-hex.com/color/0066a4
Това са трите цвята.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Разгледах цветовете , или аз гледам грешно или и 3-те цвята са нюанси на синьо. Не че ти се бъркам де, ако модела е статичен са перфектни за показване. Ако ще го летиш в небето обаче - това е кажи речи най-лошата комбинация с цвят на облаци и хоризонт :) - докато мигнеш и губиш модела. При кацане особено като се изравни с хоризонта и се потиш зад врата.

Иначе с такава точност нямам идея къде може да се направи боя акрилна - може би ако успееш да ги разпечаташ на хубав принтер (Фото принтер във MANIA PRINT) и да го носиш като еталон в тези фирми за сравняване ще има някакъв успех ?
 

Dexter_V

Потребител
Правилно гледаш, колега. И трите цвята са нюанси на синьото. За сега модела е статичен. Когато го боядисам, трябва да стане и динамичен. :)
 

muns61

Редовен Потребител
В тези магазини правят цветовете по код на автомобилната боя. За да ти я направят по посочен от теб цвят, трябва да намериш някой, който му се занимава да пробва, ала едва ли...
Инак с тези цветове бързо ще се налетиш.
 

Dexter_V

Потребител
Исках да стане боядисването по лесният начин. Но при мен всичко става по трудния. Само да имам повече свободно време и това ще стане.
 
Нагоре