Глупав въпрос за някои от вас относно L9R

dane78

Редовен Потребител
Здравейте , в момента сглобявам един двумоторник за ФПВ полети и реших да го накича малко .Оказа се че ще са ми нужни 4 канала освен нужните за флайт контролера 6 .
2 канала са ми за управление на пант - тилт стойката на рънкама .
1 канал ми е нужен за управление на самия рънкам да включва и изключва записа
1 канал ми е нужен за управление на суича между пилотската камера и рънкама на пан-тилт стойката .
4 канала по потразбиране са елерони , тротъл ръдър и елеватор .
Флайт контролера е пиксрейсър , на него му трябват минимум 2 канала един за ръчен RTL и един за настройка на трипозиционнен ключ за 3 полетни режима .
Та така изброени станаха 10 канала от 8 налични аналогови на L9R
Връзката към флайт контролера ще я правя през SBUS порта , което би трябвало да ми разшири каналите до 16 ако не се лъжа , но от там нататък ми става мътна , как да ги навържа за да работи всичко .
А ми се иска да сложа и някакви лед светлини на ключе (което е още един канал )също , че два пъти съм прибирал по смрачаване друг фпв самолет и беше доста трудно да се ориентирам само по звук и осд информацията на екрана .
 

dane78

Редовен Потребител
Мерси за линка , английският не е от силните ми страни :( но с помоща на чичко гугъл )се надявам да си го преведа правилно и разбера .:)
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Вържи си по SBUS нещата, нормалните изходи продължават да работят нормално. Само трябва да видиш номерацията. Аз така съм конфигурирал спита, sbus-a влиза в стабилизацията, а PMW-тата са ми за задкрилки, колесници, тротъла като съм сложил и един кондензатор за да пазим всичко от brownouts. Не мисля, че има разлика в това отношение между X8R и твоя приемник.
 

dane78

Редовен Потребител
На другия ми самолет съм със същата конфигурация пиксрейсър и L9R и забелязах че в настройките в мишън планер ми излиза канал 6 за трите позиции и канал 7 за RTL , не помня само в кой мод съм го сложил на тараниса дали D8 или D16 като се прибера ще погледна . Ако сложа ключ например на 6 ти каналPWM няма ли да се дублира със 6-ти канал на SBUS ? За това питах как да ги наглася така че да мога да ползвам повечето канали на SBUS.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Ето ти линк към упътването на приемника: https://www.frsky-rc.com/wp-content/uploads/2017/07/Manual/L9R manual.pdf

L9R не работи по D8 или D16. Няма телеметрия това е long-range приемник и работи по LR12 протокола.

По SBUS вървят всичките ти 12 канала.

По PMW вървят 1-9 канал.

Каналите 10-12 вървят само по SBUS.

Конфигуриай си каналите, които искаш да ползваш по SBUS от 12 надолу. Останалите свободни ги ползвай по PMW.

При D16 приемниците с джъмпъра по време на биндването можеш да избираш кои канали да бъдат стандартни - 1-9 или 10-16, но при твоя май не може.
 

dane78

Редовен Потребител
Мерси за информацията, ще пробвам по този начин. Ако стане ще ми стигнат каналите
 
Нагоре