Диференциали и разпределителна кутия HengGuan.

Morpheus

Потребител
Реших да събера чарколяци за машинка 6x6, занимавка за през зимата. Главните чаркове дойдоха и реших да пусна няколко снимки на по-важните части. Та марката е HengGuan, преди време пусна на пазара бюджетните катерачи HG P401, HG P402 и HG P601, от които третият е интересен, в момента излиза около 181$ с DHL доставка:

http://www.banggood.com/HG-P601-110...mbing-Cars-Remote-Control-Model-p-969752.html

На вашето внимание ще представя диференциалите и разпределителната кутия.

Диференциалите струваха 44$ за един преден и два задни. Идват с месингови втулки, вместо с лагери, на диференциал се падат 8 лагера с размери 5х9х3 мм. и 2 с размери 4х7х2 мм., които вече са поръчани.
Ето малко снимки:







Единият заден диференциал дойде с изкривена ос, но на менгемето я оправих, все пак се оплаках и чакам две новички:



И едно сравнение с диференциал от Axial SCX10 и HPI Crawler King:



Дойде ред и на разпределителната кутия. Разполага с две скорости, може да се монтира серво и скоростите да се сменят дистанционно и тук сме на втулки, нужни са 8 лагера с размери 4х7х2 мм. За съжаление кутията не идва с всичко необходимо (както е при SCX10 примерно) и няма "slipper clutch". Допълнително се поръчват стойката за мотора, спур и "master gear set":

http://www.banggood.com/HG-P401P402P601-110-RC-Car-Parts-Motor-Holder-W02013-p-982951.html

http://www.banggood.com/HG-P401P402...r-Gear-With-Fixed-Leg-P10026031-p-978437.html

http://www.banggood.com/HG-P401P402P601-RC-Car-Master-Gear-Seat-H01006-p-978421.html

Ето и няколко снимки:



 

Morpheus

Потребител
Желанието за 6х6 модел го имам от доста време, до сега смятах да го правя с Axial-ски чаркове, но само задвижването и окачването излизаше към 300 долара, това бюджетно решение дойде чудесно. За около 200 лв. може да си сглобиш прилично шаси с HG части. Стабилно ме сърбят ръцете и едва ли ще дочака зимата.
 

SASHO

Редовен Потребител
Звучи като да се се справили китайците и да са докарали задоволително качество.
Не зная дали си попадал на форума на rcdesign.ru, по-специално на раздела "триал и трофи", ей го тука http://forum.rcdesign.ru/f98/
Има страхотни неща. Наблягат освен технически на моделите и на максимална копийност. Има какво да се види и в останалите раздели.

Поздрав
 

Morpheus

Потребител
Мерси за форума, за съжаление копийността няма да ми се получи много, нямам възможност и нужните материали да си произведа частите. Окачването ще е стандартно за катерач, с амортесьори, а не с ресори. Имам почти всичко нужно за шасито и утре или вдругиден го почвам, но ще си е в отделна тема. Тази я покажа каква е карантията на дифовете и задвижващата кутия. Почна да бе блазни и мисълта за 8х8, но по натам :D
 

SASHO

Редовен Потребител
Копийността е една от оценките при състезания, до колкото знам. Те затова се напъват толкова сами да си направят бодитата. А и са много добре оборудвани, опит имат.
Успех ти желая и винаги да имаш време за всичко, щото аз не намирам все още такова да разходя LandFreeder-a.
Ще чакам да видя продължението. :tire:

Поздрав
 
Нагоре