Летене със самолет подарък/ваучер

noname_

Потребител
Гледах в интернет разни подаръчни ваучери за летене с малък двуместен самолет та да питам някой ако ги е пробвал да сподели за какво точно става дума. На някои пише, че се дава управлението за кратко при подходяща височина и условия, ама какво точно се дава да се пипа? Има ли някакви изпитани, пробвани хора/фирми, предоставящи такива услуги, които можете да препоръчате?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Аз съм летял със ваучер от https://www.skyvision.bg/ , реално те са само организатори, и си наемат подизпълнители. Полета беше на летището в Сливница с

Румен Младенов - Изпълнителен директор на Асоциация на свръхлеката авиация в България

тел 0877 371 663

Човека е от Пловдив, и може да изпълнява полети навсякъде из региона тук. Ако ти се лети можеш директно да му звъннеш без да минаваш през Skyvision. Вече ако искаш да даваш подарък - те там опаковат ваучера подобаващо с восъчни печати и супер красиви картички.

Самолета е малък двуместен с педали и от двете страни. Вътре си е теснотийка :) , като излетим и се качим на височко, ти дава да управляваш целия самолет - има щурвал за елерони и елеватор и педали за ръдъра. Лично на мен самото управление ми беше много лесно, като съм летял RC знаех кое какво е и поддържане горе на височина и нива ми беше лесно, даже се учуди човека че на завоите слагах и ръдър да не накланям много самолета :) . Това което не ми хареса на мен е че тоя човек през цялото време се опитваше да ми покаже колко е добър, и все се опитваше да направи някоя сложна маневра да ми излязат червата през носа :) и като видя че 15 мин аз летя само на прави тигели и перфектни хоризонтални завои с ръдър, фана ръчката да направи един бърз винт надолу да видя как е при професионалистите :) - явно това е атракцията там да си издрайфаш червата, от което разбира се ми стана лошо - не съм повръщал, но ми трябваха 40 мин да се оправя после.

Това разбира се е субективно усещане, аз самият не обичам никакви виенски колелета и люлки да ме лашкат, и ако беше летял като баба равно, и да кацне пенсионерката, щях да се изкефя много повече, а не да седя после 30 мин да си гълтам червата обратно :) - реално до момента с винта всичко ми беше супер яко.

Поне си начесах крастата - аз лично повече на такова нещо няма да се кача никогаш пари да ми дават :)

А летенето горе е все едно караш ФПВ - само че се вижда по ясно, и друса. И като гледам колко нещастни случаи стават с тез трошки - ФПВ-то стана още по интересно :)
 

noname_

Потребител
Тотално ме отказа :D Te белите стават именно, като си повярва човек повече от необходимото. А самите самолети май наистина само на снимка си изглеждат нови, а реално са поне 30+г.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Може да им дадеш ваучер Никола да ги качи на едно хубаво FPV над облаците :broom:
 
Нагоре