МОДЕЛИСТИТЕ ОТ МЛАДОСТ

Fantasmos

Редовен Потребител
Неделя в Слаковци облетяхме Carbon Cub-a, лети страхотно, направихме му общо пет батерии и после дойдоха пернишките рейсъри и се прибрахме.




IMG_2491.jpg
 
Последна промяна:

Fantasmos

Редовен Потребител
Айде! Тъкмо ми трябва човек с лодка, че мисля да летя къба на поплавъци хахах
 

st5rov

Редовен Потребител
Честит Рожден Ден VESIBO!!!
0493443001522140220_1723162_920x708.webp
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Вчера си полетях преди обед на Слаковци. Малко ветровито -3-4м/с с пориви, но къба си летя прекрасно. Дори детето изтърпя няколко батерии :)

 

AlexM

Редовен Потребител
Спомням си как навремето се смеехме с ФПВ-тата и бомбите и всичко останало.Толкова харесвах летящите крила.Всичко което си говорехме тогава се сбъдва като дежавю.Ниски, тихи неуловими за радарите, немогат и да ги свалят с автомати.
Най-евтината ракета!
Ако имахме държава и каквото и да е било и ние можехме да имаме подобни играчки много преди всички други само трябваше да дойдат на младоската поляна и да гледат и да се учат, но по лесно е да взимаш само пара. :hehe:
За сметка на това можем да ги замеряме с Поршета и БМВ-та и то от най-новите.

 
Последна промяна:

Fantasmos

Редовен Потребител
Реално са много бавни и неефективни. Със смислено ПВО тип гепард или квото и да е 50кал само шумят. То в Израел няма един удар с тях, а не е като да не са пробвали :)
 

AlexM

Редовен Потребител
Реално са много бавни и неефективни. Със смислено ПВО тип гепард или квото и да е 50кал само шумят. То в Израел няма един удар с тях, а не е като да не са пробвали :)
Аби видяхме ги как за два дена сринаха електромрежата на Украйна и Топлофикациите.90 процента успеваемост.Ирански са не Израелски.Нямаше нито един засечен а останалите са свалени със подръчно оръжие на полицаи в града.Лошото е че като го свалят с калашници вместо в електроцентралата пада в някой жилищен блок защото целят плоскостите или някое серво, не експлодира бойната глава във въздуха. Но пропагандните ни про-американски медии не споменават подобни неща. ;) Заглавието е "Русия БОМБИ жилищни блокове".
И като сравним цената им и тази на балистичните ракети цена нямат Шахидчетата.
 
Последна промяна:

Fantasmos

Редовен Потребител
Сринаха дедовия, два дена, на третия спряха да сриват :) Как ги сметна тия 90% успеваемост, максимум 10% стигат целите. Другата седмица ще са забравени вече, само по телевизиите на орките ще се въртят :)
 

st5rov

Редовен Потребител
Сринаха дедовия, два дена, на третия спряха да сриват :) Как ги сметна тия 90% успеваемост, максимум 10% стигат целите. Другата седмица ще са забравени вече, само по телевизиите на орките ще се въртят :)
Глупости - Ето истината за ефективността -
Европейският съюз наложи санкции на иранската компания "Шахид авиейшън индъстрис" и на трима ирански генерали за това, че са замесени в доставката на бойни дронове на Русия, за които се предполага, че са използвани в рамките на конфликта в Украйна, предаде Асошиейтед прес.
Подсилената от Запада противовъздушна отбрана на Украйна създава трудности за руските военни самолети, а дроновете камикадзе са евтино оръжие, което може да търси и унищожава цели, като същевременно всява страх сред войниците и цивилното население, отбелязва Асошиейтед прес.

Срещу Москав бяха предявени обвинения в това, че изпраща вълни от ирански дронове "Шахид" над Украйна, за да нанасят удари по електроцентрали и други ключови обекти от украинската инфраструктура.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Коментираме техническите им качества. Иран си плаче за санкции по много други параграфи. Викат им косачки вече защото се чуват преди да ги видиш :) моделарски мотори и тн. Просто прекалено бавно закараха правилното пво.
 

AlexM

Редовен Потребител
Точно както писах по горе:

От всенародната стрелба от стотици картечници и карабини в жилищните райони на милионните градове има малко смисъл, но прилична вреда - почти невъзможно е да се унищожи „Геран“ във въздуха, но напълно възможно да се повредят кормилата, така че да пада върху жилищна сграда. Петдесет килограма експлозиви са много, горе-долу толкова в 100-килограмова бомба ФАБ-100.

Зенитните ракети са неефективни срещу „Геран“. "Въздушните мотопеди" са изработени от въглеродни влакна и радарите ги виждат зле. И размерът е толкова скромен, че може да бъде объркан с птица.

И ако този дрон камикадзе започне да изписва осмици при приближаване до целта, тогава старите локатори изобщо няма да го засекат. Да стреляш например с ракета С-300 по такова нещо е спиращо дъха прахосничество. Има и ракети с инфрачервено насочване.

Но топлинната следа от дрона е много малка и липсва контраст - също е трудно да се удари с такава ракета. Можете да стреляте визуално, както казват зенитчиците: "през оптичния канал".

Системата за противовъздушна отбрана „Оса“ се справя добре с това. Но от въоръжените сили на Украйна са останали малко, всички са на фронта и не можете да стреляте през нощта. Но не е само това. Почти всяка управляема ракета е в пъти по-скъпа от тези джаджи.

Срещу евтини, бавно движещи се дронове са ефективни добрите стари скорострелни зенитни оръдия - всякакви "адски вършачки": "Шилка", "Тунгуска" и други "Гепарди". Украйна обаче също няма достатъчно такива оръдия: останаха само няколко „Тунгуска“, тъй като ремонтните комплекти се произвеждат в Русия.

„Шилка“ са извадени от склад, но радарите им са изгнили, така че може да се стреля само визуално. Германия обещаха 30 „Гепард“. Стрелбата, отново, за директна защита на обекти ще трябва да бъде по плоски траектории точно над жилищни сгради, а това са стотици и дори хиляди малки, но доста смъртоносни снаряди при отразяването на една атака.

Основната надежда в борбата със снарядите във въоръжените сили на Украйна е радиоелектронната борба. Факт е, че "въздушните мотопеди" се ръководят от ГЛОНАСС и други глобални навигационни системи.

Сигналът за геолокация е много чувствителен към смущения. Както пишат, по време на втората война в Ирак през 2003 г., водена от Съединените щати, на негова територия бяха инсталирани няколко доста мощни предавателя за заглушаване на сателитен сигнал.

В резултат на работата си американците загубиха значителен брой крилати ракети през първите три дни - толкова много, че обстрелът трябваше да бъде спрян, докато предавателите не бъдат унищожени.

Според белоруските експерти в такава ситуация е по-добре отбраняващата се страна да има предаватели с по-малка мощност, но разпределени по територията в голям брой.

Хубави дрончета са. :wink:
Да се радват Украинците че зимата все още е милостива.
А ние все още имаме от тези стари зенитни оръдия и то в доста бройки.Незнам как сме пропуснали да си ги нарежем и тях за желязо.:hehe:
Сега сигурно ще заминат за Украйна.
 
Последна промяна:
Нагоре