Мини трасе в Борисова

KaramKolelo

Новодошъл
165E0644-B44A-4861-9F67-26B9F11B819E.jpeg CADD26BB-B115-46CB-BEED-720581C9660A.jpeg Ясно е, че с катерачи е най-забавно сред приода, извън градска обстановка, но не винаги има време за подобни разходки.
В центъра на София поне си имаме голям парк, но подходящите места за каране са малко. Тихите пътеки в “горската” част на Борисова са приятни и безлюдни, но и прекалено равни за тези малки зверове.
Наскоро обаче реших да проверя една локация, за която се бях сетил преди това и откакто я посетих вече ходя там няколко пъти.
Мястото се пада до паметника “Братска могила” (известен и като “Иглата”). Идвайки от езерото “Лилиите” се пада точно отляво на паметника. Много закътано и прохладно е и представлява нещо като доста голям алпинеум. Има много на брой препятствия и маршрути, по които може да се бръмчи и площта на въпросня терен никак не е малка.
Друг фактор, който за мен е ОГРОМЕН плюс, е че от там не минава жив човек. Няколко пъти вече съм стоял с часове там, при това в почивните дни и общо да е имало 2-3 случая някой да премине транзитно през това местенце, а пък през делничните дни е по-безлюдно от Припят. Предполагам няма смисъл да уточнявам, че не съм социопат и всеки ще се съгласи, че най-прятно и релаксиращо е да се катериш на пълно спокойствие.
Ако някой друг в групата може да даде съвет за друга подходяща локация в София, моля да сподели. Прикчвам два клипа, на които може да
се види поне малка част от местенцето. (качеството е кофти, но надявам се достатъчно колкото да се добие представа за терена)
 

KaramKolelo

Новодошъл
Виждам, че сайта не позволява да се качват клипове директно, така че утре ще издиря някой
от старите ми профили в ytube или ще създам нов, за да ги кача там за тези, които биха искали да ги видят.
 
Нагоре