Моделистите от Земен

arsovhome

Редовен Потребител
Нов рекорд на 28.07.2016г с RC F-22 SkyRC Altimeter - макс. височина 480м
Полет с депроновия Ф-22 за достигане на рекордна за мен височина. Докато летях ми се струваше, че летя до под или около 400м(стария ми рекорд беше някъде около 320м). Даже когато видях показанията на алтиметъра и трябваше да извадя от макс. височина 1209м, височината на мястото 729м като математик направих грешка да мисля, че съм достигнал 380м:);). После с калкулатора сметнах правилните 480м(спомням си, че тук Веско на подобна височина, даже и по-голяма дълго време си управляваше тренера без затруднение), така че това е новият ми рекорд и може би предела на способността ми да виждам модела. Естествено, понеже летях над мястото където летим в Земен, можех да вдигна модела на още по-голяма височина без да го виждам(когато почне да пада няма да отиде на много далече и ще се появи в един момент), но за мен това е излишно. Важното е на каква максимална височина мога да го виждам и управлявам. Естествено, че има израза "око снайпер", но най-често усещанията на човек за неща които се измерват са погрешни. И накрая се сещам, че в подобни случаи имат влияние много фактори - вида на модела(колко лесно се вижда и управлява, каква е големината ...), метеоусловията, състоянието и опита на пилота.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Дайде повечко информация за тоя кораб - изглежда супер :) , а как е достъпа до басейна ? можем ли да организираме нещо с мини бавни лодки там ?
 

arsovhome

Редовен Потребител
Дайде повечко информация за тоя кораб - изглежда супер :) , а как е достъпа до басейна ? можем ли да организираме нещо с мини бавни лодки там ?
Кораба е като този и тук могат да се видят повече снимки и пълна информация.
s-l1600.jpg
Засега мога да кажа, че първото плаване бе наполовина успешно, защото единия винт е блокирал. Получава команда, но не се върти. Затова и само прави кръгове напред. Назад върви направо, но бавно. Достъп мога да осигуря по всяко време за всякакви самолети, колички, кораби, лодки и подводници(само по време на мач не може да се лети). Хората, от които зависи достъпа са ми приятели и ми отварят винаги, когато пожелая.
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
Моите мъки с 64мм EDF F 16 Green продължават и след смяна на мотора с по-добър. След смяна на стоковия мотор с Hobbyking 64mm Alloy EDF 4000kv - 850w (4s - Outrunner Version) проблемите с излитането, които основно се дължат на две причини продължават. Основната причина според мен е слабите ми стокови батерии 2200Mah 4S 25C. Допълнително във предния отвор имаше трева, която не бях забелязал. В бъдеще планирам да реша проблема със закупуване от www.myhobby.bg 2 батерии Tattu 2300Mah 4S 45C.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет за полетен ден 16.08.2016г. Видео(изглед напред) от борда на F-22. Камера SQ8.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет за 16.08.2016г. Видео(изглед назад) от борда на MiG-29, краш. Търсене на отхвръкналата камера SQ8.
Това видео ми помогна да се убедя в истинността на предположението ми за причината за краша, изказано в края му. А именно една от тягите, тази на левия елевон, е била блокирана от отлепен край на армирано тиксо.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет 22.09.2016г. С АРС1 при вятър 3-5м/с. Алармата на телеметрията постоянно се включва при пълна газ, което означава, че напрежението на батерията(Една от 3-те батерии ZOP Power 11.1V 1500mAh 3S 30C Lipo Battery XT60 Plug, които се оказаха пълен боклук. Купени април миналата година тази е втората която се скапва преди Турниджи батериите купени много преди това) пада под 10.4V както е настроено.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет 22.09.2016г. Стария ми боец МиГ-29 отново лети този път с най-новата ми батерия Tattu 1300mah 3S 45C. Излитане с непълна газ, (очакваната по-висока мощност ми позволи да стартирам, както с другите ми батерии при пълна газ). При фигурите във въздуха още по-явно си личи превъзходството на Tattu над другите ми батерии. Постигнах перфектната за мен комбинация радиоапаратура Turnigy TGY-i10 + Tattu батерии("... малко неща в хобито са толкова добри за парите си").
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет 22.09.2016г. Моя тренер АРС1 с Tattu 1300mah 3S 45C. След излитането въпреки шума от вятъра може да се чуе репликата на Никос - Go up, with another battery goes down, if you remember(върви нагоре, с другите батерии вървеше надолу, ако си спомняш). Всичко, което съм написал за тези прекрасни батерии, се потвърди отново и с този пореден полет. Въпреки, че съм летял много пъти с моя тренер мощната батерия ми даваше чувството, че карам съвсем нов самолет.
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
МОДЕЛИСТИТЕ ОТ МЛАДОСТ на гости на Моделистите от Земен
Снимки от Петър Гърмидолов, София, тим Младост, клуб Кредо
"Земен Коч Парти - Есен 2016"
Моделистите от Младост на гости на Моделистите от Земен. :win: 60-70А/ч в изпразнени батерии, малко тренировки по кацане на дърво и разбира се епична вечер около барбекюто на Крис. :crazy: Събота - перфектен есенен ден. В неделя - дъжд и мъгла - като в главите ни. :wall:1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG 7.jpg
 

st5rov

Редовен Потребител
Това не повтаря ли поста на Tassadar от 16.10.2016 18.43h? :crazy:
 
Последна промяна:
Нагоре