Моделистите от Земен

arsovhome

Редовен Потребител
Първия полет на Walrus в околностите на Земен. В началото го управлява Никос, след това след мое кратко колебание управлението поемам аз. Полета завършва с продължително кацане в другия край на поляната. Самолета не е моя, а на Никос и за съжаление се наложи да летим без флапи, тъй като едното им серво не работеше.
 

arsovhome

Редовен Потребител
С новия си облик и при двата мотора лети добре, когато не вибрира целия. Засега не мога да разбера защо в определени моменти вибрира като лист духан отстрани. На края на този полет, сигурно като следствие от тези вибрации роторът с перката се е откачил от самолета и измъкнал от спийд контролера(затягането на двете винтчета беше проверено преди полета, а след полета едното липсваше), а самолета кацна след известно планиране без мотор на 20-тина метра от предполагаемото място на аварията. Грешното предположение, че ротора с перката са паднали на земята веднага ми коства много време безплодно търсене същия и следващия ден(полета бе сниман едновременно от две камери и мястото на аварията определих доста точно). Но разсъжденията са ми били грешни. На следващия ден след безуспешно търсене из боклуци, треволяк и храсталак се качихме на колата и случайно решихме да минем напряко близо до мястото на кацането. И за наш късмет приятеля ми Кубрат, чиято беше идеята, видя ротора с перката. Извод: след подобна авария самолета да се остави на мястото и да се тръгне да се търси от него по спирала зависеща от видимостта на местността, а след това да се претърсва мястото над което е станала аварията.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Полетен ден 21.10.2014. Първи кратък безуспешен опит за "Кацнал на едно(същото) дърво" и последващ полет със "свободна програма". Мисля си, че ставам все по-добър. Второто видео с батерията на Никос направих още един полет. С всеки следващ полет самолетчето все повече ми харесва.
 
Последна промяна:

vesibo

Редовен Потребител
С новия си облик и при двата мотора лети добре, когато не вибрира целия. Засега не мога да разбера защо в определени моменти вибрира като лист духан отстрани. На края на този полет, сигурно като следствие от тези вибрации роторът с перката се е откачил от самолета и измъкнал от спийд контролера(затягането на двете винтчета беше проверено преди полета, а след полета едното липсваше)
Вальо вибрации има и при излитане.Причините могат да бъдат-крива ос на двигателя,крив адаптер за витлото, баланс на витлото.Центровката на модела ти е предна, непрекъснато се налага да го подпираш с горна команда.Караш го на пълна газ като изтребител и той влиза в камбани, които ти непрекъснато се опитваш да компенсираш.:):biri:
 

arsovhome

Редовен Потребител
RC "свободни ръце" метод на Арсов!:) Само един ластик и една карабинка! Универсално! Суперер стабилно без никакво утежняване! Много лесно се закачва и откачва. Много удобно се работи с апаратурата и в режим свободни ръце! Отне ми 10-тина минути за изработването. Еднакво удобно върху всякакво облекло, може да се сваля много бързо без разкачване "през глава или крака"! Търпи лесни подобрения в "дизайна" за по-суетните!:) Изключително съм доволен от себе си, понеже съм проучил множество решения по въпроса, някои и на трицифрена цена и смятам, че моето няма никакви недостатъци и е най-удобно и е най-евтино и е най-лесно за изработка.
 
Последна промяна:
Нагоре