Приложения на Мултикоптерите, настояще и бъдеще

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Е това приложение ме изкефи - DHL доставя малки пакети с лекарства до остров с дронове. За разлика от другите не много смислени идеи, това е издържано отвсякъде. Разликата тук е че доставките са от строго определени площадки за доставки, по фиксирани маршрути съобразени с РВД. С две думи - немска работа.
Който му се търси има още доста видеа по тази тема конкретно.

http://www.computerworld.com/articl...parcelcopter-drone-for-medicine-delivery.html

 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
За момента доставят само чай... хм, че кой ще достави коняка тогава!?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
И аз тъкмо четох за това - рекламата е уникална. Ще видим какво ще е това шоу , но е факт че нещата се развиват много сериозно!
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Чудя се дали това е някаква шега или пък е нещо гениално и просто не го разбирам...

 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Това е разработка на Японската полиция! В момента имат 3 такива машини управлявани от оператор. Идеята е след време да са автономни.
 

vesibo

Редовен Потребител
Не е шега, истина е и щатските полицай направиха звено за борба с дронове.Ловят ги по същият начин с мрежи.В Япония сформираха такова звено веднага след като дрон с малка доза радиация кацна на прозореца на техения министър председател.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Аз виждам, че не е шега, но се съмнявам в перспективността на това решение. От японците очаквах да видя 2-3 дрона как движат тая мрежа в синхрон, опъната с цялата и площ. В момента "полицейския" дрон няма никакъв шанс, защото мрежата се увлича назад от скоростта и се мята навсякъде при маневриране.
 

momchilg

Потребител
Аз в събота снимах базата на националите по фурбол в Бояна, дойдоха двама катаджии и ми искаха лична карта. Записаха ми данните, направиха проверка по станцията и ме изгониха. Обясняваха ми как съм щял да закача една шашка динамит на фантома и ще вляза в резиденцията при президента... Направо се чудех какво да им отговоря. Та тогава се сетих за това видео с мрежата.

В момента имат ли някакво законно право да ми забранят снимки на общесвтено място или да ми свалят дрона? За Бояна разбрах, че снимките били забранени. Ама никъде няма табела или да пише такова нещо.
 

vesibo

Редовен Потребител
В момента още няма изведен закон за безпилотните летателни апарати, но над стратегически обекти, строго охранявани места, както и на места с наличие на много хора полети се извършват с разрешение.Летял съм на летището и до мен имаше представител на РВД и такъв от ГВА.С оглед на терористичните заплахи полицията има картбланш да предприема всичко необходимо.В твоят случай са направили всичко необходимо, записали са ти данните, установили са, че няма заплаха и са те изгонили.Това е по-добрият вариант отколкото ако бяха дошли тия от НСО, които първо бият, а после питат, че после никой не им държи и сметка, защото защитават живота на особено важните особи.:D:D:D
 
Нагоре