Първият ми куадкоптер

saristov

Потребител
Евроболт имат, но до 19:00 съм на работа на Цариградко и после нямям време да ходя до там. А всяка вечер минавам покрай поляната, за това се надявам някой да има излишни.
 

st5rov

Редовен Потребител
Ето тук има магазин за крепежни елементи, където има всякакви размери м3х **!

upload_2014-8-5_15-41-43.png
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
3х8 може да му дойдат дълги и да наранят намотките в мотора...

3х6 е най-добрия размер... но и аз нямам за съжаление. С моите алуминиеви рамене имам от 20мм нагоре!!!
 

st5rov

Редовен Потребител
В цитираният магазин има и 3х6, но на мен не са ми трябвали, така че нямам налични такива. Мисля, че работят и в събота :crazy:
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
От цариградско - в обедната почивка с метрото до Лъвов мост - от там е 5 мин до магазина - аз така правя :) - Събота и неделя май не работят
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
От цариградско - в обедната почивка с метрото до Лъвов мост - от там е 5 мин до магазина - аз така правя :) - Събота и неделя май не работят
Мисля, че в Събота ходих скоро, работят до обяд... или нещо такова беше.
 

koborg

Потребител
Аз. Само, че моето е IMAX B6 AC... разликата е в това, че е моето е с вградено захранване а това което се продава в темата е с отделно захранване. Всичко останало е идентично.
Като цяло е добро като за първо захранване. Зарежда с до 5А, има си Balance и Storage режими... единственото неудобство е, че разрежда с до 1А и като започнеш разряд на батерия докато я докараш до пълен разряд малко ти отнема полувин ден, ама се преживява това ;)
Иначе аз съм доволен. Сигурно ще го сменя след година, но за момента ми върши работа. Идва си и с кабели за захранване от акумолатор на кола. Ако го купуваш от този човек, искай целия комплект.
 

saristov

Потребител
Той го е продал. Просто исках да знам, струва ли си. Благодаря за отговора. Сега ще поразгледам в нета какво има.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Tова е зарядното с най много реплики, копия и оригинални ментета.
Истинският оригинал :) има един холограмен стикер с номер който въвеждаш в сайта на Sky RC за проверка дали е истинско.
Ментетата са от зле по-зле, оригиналът според мен също е най-добрия случай средно качество. Много често балансерите не са калибрирани и всъщност ти разбалансират батерията. При разреждане, освен че отнема много време, често се случва дисплея да "зависне", защото цялото зарядно се напича яко.
Има модификации с вентилаторче, които като че ли са малко по-добре, поне докато не откаже вентилатора. Най-често се срещат 2 модификации - 50w (5A) или 80W (6А), разрядния ток е съответно 5W(A) или10W (2A).
Не бих могъл да препоръчам еднозначно това зарядно, предполагам бързо ще ти умалее, просто споделям информацията. Аз бих се насочил към зарядно 200W (10A).

ПП: Ако все пак решиш за вземеш някоя от версиите с вградено захранване 230W (представлява нещо като евтино лаптоп захранване в пластмасова кутия), те съветвам да го извадиш от самия корпус на зареждачката и да я захраниш през буксата за външно захранване. Така поне и зарядното и захранването имат някакъв шанс да се охлаждат, а не нагряват взаимно.
 
Последна промяна:

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Като модератор ще се въздържа от конкретни линкове, защото темата е потенциално взривоопасна, един вид да не запалвам аз искрата. :)

Сериозно - всеки влага различен смисъл в думата "хубаво". За мен например конкретно за зарядно е най-важно да има гаранция в БГ, защото от силовата електроника много често започва да излиза вълшебен дим. Но това си е изцяло мое разбиране.
Общо взето за 100-ина лв можеш да купиш или много базово и слабо зарядно с гаранция от добър производител или с доста по-добри показатели, поне на хартия от ХК примерно, но риска остава изцяло при теб.
Предполагам колегите ще ти пуснат достатъчен брой линкове като предложения.

Също вариант е да търсиш марково зарядно 2ра ръка от добросъвестен колега който отива на по-голямо.
 

IvanSapa

Редовен Потребител
Бих препоръчал това:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/...us_250W_6s_Balance_Charger_EU_Warehouse_.html
Малко е над цената,която си написал,но според мен си струва.Имам няколко и нямам проблеми с никое от тях.
Компромисно това:
http://rcherobg.com/index.php?route=product/product&path=67&product_id=70
Периодично иска лечение на вентилатора против скърцане.
 

saristov

Потребител
10636728_10204379845558019_2050415013158448506_o.jpg
 

koborg

Потребител
Лети ли вече този звяр? Аз в момента сглабям и инсталирам FPV-то на моя. В събота ще е силно! :)
 
Нагоре