Различните Марки апаратури - предимства и недостатъци

Fantasmos

Редовен Потребител
Кои автопилоти с GPS работят добре с FrSky да не откривам топлата вода?
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
То няма конкретно с FrSky... с всички марки работят общо взето добре.

Може да се почне с АРМ/Pixhawk, MFD, FeiYu, Arkbird, Vector и т.н. Варианти доста. Има и един фърм iNav за рейсърски контролери, та да го ползваш на самолет... ама нещо много тегаво работи това и има доста проблеми все още! Пред мен един прекрасен самолет се размаза брутално в земята с такова... та нещо съвсем ми мина мерака дори да го тествам!
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Аз летя със заводския на Х-овете, и с международния фърм, защото EU-то нещо не ме кефи, до сега проблеми не съм видял!
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Хм, възможно е... аз лично не съм имал проблем, но и не ползвам ДВГ-та!
 

muns61

Редовен Потребител
Май се отнася за бензинки, с искрово запалване.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
"Новия" модел антени на FrSky. Изглеждат същите като старите, но без пластмасовата обвивка. Май ще ги сменя със старите PCB-та за FPV нещото, което ще правя, че за открит монтаж не ми изглеждат особено надеждни.

IMG_2462.JPGIMG_2463.JPG
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Изглеждат като да са направени за да ги залепиш с тиксо върху модела. За вътрешен монтаж изглеждат малко по-подходящи от другите, в смисъл можеш да прорежеш EPO-то да речем или да ги залепиш по-лесно, но за навън тези в пластмасова кутийка изглеждат по-стабилни. термошлаух също би свършил работа. Иначе дойде и сензора за напрежение, доста дорбе направен изглежда и дисплея се вижда идеално.

IMG_2458.JPG
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Някой ползвал ли е вече новите G-RX8 приемници за планери с вградено варио?
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Поръчах въпросния приемник за новия ми планер, дойде, хвана си сензорите, бинд без проблеми всичко точно. Сядам да правя настройките на планера режими, работи и след час и нещо почна да трепери едното серво. След пет минути всичките серва. Рестартирах, “тремора” не спря. След още пет минути приемника изгасна и не светна повече. Бангуд ми върнаха парите. В RC Groups сто страници тема основно с проблеми по тия приемници. Сложих си X8R и от Никола един мини сензор за напрежение в е батерията и си летя без варио. Целия самолет е карбон и съм извадил отвън антените, летя докато виждам самолета, не съм чул RSSI low до сега.

Позачетох се и има проблеми и с RX8R по който са правили “иновации” и сега са извадили RX8R Pro който е много по-близък до X8R и го хвалят доста като стабилен приемник. Не, че има къде да го сложа...

Та кофти страна на FrSky е че пускат нещо и оставят хората да го тестват. После една година чистят бъгове...

Сега обмислям да мина на тава радио, че на Q7-а ми липсват малко слайдери и левия гимбъл на тротъла почна да трепти в най-долно положение след 20-30 часа употреба. Поръчал съм тия новите гимбали да ги видим как ще се държат и ще пробвам да летя със съществуващите потенциометри и ако не стане ще видидя да взема някой Хорус.

Има в щатите за по 1500лв опции за JETI DC радията, което не е мноооого по-различно от хоруса като цена. Чудя се дали си заслужава, като изработка изглеждат уникално ама трябва да свиквам на нов софтуер, а open tx-a е направен супер, супер културно и ми харесва, че вече мога да си направя абсолютно всяка изгъзица, която реша...

Размисли и страсти малко :)
 
Последна промяна:

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Та кофти страна на FrSky е че пускат нещо и оставят хората да го тестват. После една година чистят бъгове...

То политиката винаги им е била такава - именно от там идва и "тънката" цена. Хората тестват и отсяват това което става. Първоначално FrSky правиха само модул който се пъхаше в TURNIGY, което пък се програмираше с OpenTX - след като стана ясно, че са уцелили 10-ката - направиха TARANIS по същата схема с крадена кутия от JR с който избира рибата. Радио за 200$ с всички екстри + 16 канала.

Поради случката TARANIS някой фирми за радиа в HOBBY бранша направо си фалираха геройски ( като JR ) , за останалите на пазара положението е много тежко.

Има в щатите за по 1500лв опции за JETI DC радията

До колкото знам това е Европейска марка радио - което е доста бутиково. При цените които поддържат нищо чудно скоро да фалират, един от собствениците мисля че пише в RCgroups много злобни коментари спрямо другите марки, което също не ми хареса.

FrSky вероятно ще продължат да експериментират както до момента - като успеха им е тук - там. При добрите цени и функции които предлагат обаче - не виждам кой ще ги изтика от пазара скоро. Единственият конкурент който има шанс според мен е Spektrum , които в момента имат много интересно иновативно радио iX12 - но то се води премиум клас и е на по-височка цена. Иначе идва с Android и всякакви екстри.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Много добре изглежда определено! Беше време някой да направи хубав touchscreen интерфейс предвид, че Андроида вече само на миксери дето не го слагат. На FrSky ми харесва OpenTX-a реално и безграничните му опции за конфигуриране. На моменти малко е прекалено усложнено, но пък примерно за планерите някой е седнал и е изпрограмирал нещата както трябва и си поддържа тоя сетъп и само сваляш, настройваш и летиш. Предполагам и спектрум е така или по подобен начин, не съм ги гледал на живо как са, но каквото съм гледал по нета изглеждат като по-фокусирани върху дрончета и BNF-и.
 

muns61

Редовен Потребител
Нова апаратура купувам едва след като старата е изчерпала възможностите си спрямо моите потребности.
 

Fantasmos

Редовен Потребител
Някой има ли преки наблюдения върху S6R и S8R приемниците на FrSky с вградена стабилизация?
 

geo111

Потребител
Аз имам такива - добре се държат, няма проблеми със стабилизацията, но от моя опит се убедих, че може би трябва да се изпозлва само обикновеннтата стабилизация ( и евентуално AutoLevel )- останалите екстри могат само в един момент да помогнат да се разбие модела - грешно превключване и дотам
 

dane78

Редовен Потребител
Имал ли си проблем при превключване от manual to stabilaze при мен на два пъти ми губи сигнал при превключването и самолета отиваше за ремонт :)
 
Нагоре