Разяснения за пълни начинаещи

ssh22

Потребител
Да не си окъсил нещо? Като разкачиш сервото, контролера пак ли не работи?
Ако работи, е възможно на сервото да не му стига тока. В такъв случай се ползва BEC.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Би ли посочил линк към сервото което си сложил. Пробвай да видиш дали работи без серво. Ако не, най-вероятно е изгорял вградения BEC в контролера следствие висока консумация.
В такъв случай последен шанс е да се пробва с външно захранване - батерия или BEC (4.8-6V).
 

night_pz

Новодошъл
Не съм окъсил нищо, но сервото е доста яко(20кг е, а оригиналното е под 4кг) и сигурно е с висока консумация - до 3 ампера го водят пиково, а вградения BEC в ESC-то е 2А. Ама аз не съм го мъчил за да вдигне пиковия ток. Ето това е https://www.ebay.com/itm/192124234303?ul_noapp=true
Другото е, че първоначално бях обърнал буксата на новото серво, но после я вкарах правилно и тогава тръгна сервото и след малко спря всичко.
Рисийвъра ли е изгорял според вас или ESC-то? С откачено серво прави същото. Ако беше изгорял нямаше ли да спре да мига тотално?
 
Последна промяна:

night_pz

Новодошъл
Но от esc-то си идват 4,9v
Пробвах и да подам външно 5v на рисийвъра но няма ефект - пак си мига бързо и не ще да се биндне с трансмитера.
 

night_pz

Новодошъл
На трансмитера няма копче за биндване. На рисийвъра има две копчета и пробвах да задържам и двете, но няма реакция. То самото бързо премигеане означава, че е в режим на биндване, и би трябвало при пускане на трансмитера да се бинднат автоматично ама нещо не се получава и тва е. Остава да ходя в някой хобишоп и да се пробва на място какъв е проблема, ама хич не ми се искаше да се стига до там.
 

night_pz

Новодошъл
Пак сме в играта :)
Оказа се, че рисийвъра се е скапал. Взех си от един колега рисивър и трансмитер и тръгна. Старички са, на 27Мхз(Kyosho PREFIX KT-14 е дистанционното), но поне работят и временно ще сме с тях. Обхвата е доста зле, може би защото самата количка не предвидена за 27мхз и няма място за външна антена. Ще трябва и там да си поиграя да и монтирам. Взех си и подходящо серво, като и с него имаше заигравка, че не пасваше точно, но то си част от хобито. Изпилих старата скоба за да пасне и след 20-30 пъти монтаж-демонтаж успях да нацеля и геометрията, та да върви направо :)
Иска ми се да си възстановя оригиналното рисийвърче, но никъде не намирам такова - модела е ECX13003. В сйта на horizonhobby го има за скромните 15$, но май няма как да го поръчам от там, а в ебей искат около 100лв с доставката и ми е много. Възможно ли е да се замени с друг модел, а да си ползвам оригиналното дистанционно?
 
Последна промяна:

Stephane

Новодошъл
Да, подмяната с LIPO батерия е мъдър избор. Въпреки че AA батериите са по-евтини, lipo батериите могат да дадат повече енергия за едно и също време
 
Нагоре