Ревю на 3 отлични мотора за FPV Racing (update 26.07 +2 нови добавени)

Rust

Редовен Потребител
Здравейте,
тъй като имам възможността да пробвам много различни части в сферата на мултикоптерите, ми хрумна тази идея - да споделя с вас бенч тест на 3 от моите лични фаворити при най-популярния размер мотори за мини фпв дронове.
Заредих ги на стенда и интересното започна!

PUKw6jh.png


DKe5rRJ.png


HJ6NWes.png


YOdQeGT.png





Тестовете ги правя за моя лична информация и не претендирам, че отговарят на каквито и да е стриктни критерии или безкрайна подробност. Все пак вярвам, че точността е напълно достатъчна за нуждите на един дрон фен :)

TuF4zyC.png


jg5ZAse.png


yBpFsYm.png


ROAml6d.png


Ge41dSn.png


Kdlv47x.png


Titan T2204 2300KV
Познат модел на много от нас. Доказал се с отлично качество на изработка и уникалната си 5мм куха ос. Аз лично така и не успях да изкривя ос на такъв мотор, а съм ги карал много. Един от много малкото 2204 мотори, които могат да минат психилогическата граница от 1кг тяга (с 6" перка).

RCINPOWER GT2205 2300KV
Много красив и здраво направен мотор. Качеството на изработка е наистина високо. Отново с куха ос, този път 4мм, прибрана в базата както при T2204. Добавено е "месо" на слабите места където се концентрира сила при удар. Един от малкото (всъщност единственият, за който аз поне знам) с високотемпературни N52-H магнити, което би помогнало моторът да не деградира (и променя характеристиките си) ако бъде докаран до високи температури. Той даде и най-високи резултати в тестовете, както по максимална тяга, така и при ефективността.

Lumenier RB2204 2500KV Skitzo Edition
Още на пръв поглед моторът изглежда като едно малко бижу. От качеството на изработка, през дизайна, че до цвета. По-крехък визуално, но с впечатляващото тегло от само 21 грама! (8 грама по-малко от GT2205). Представянето му на стенда също беше отлично с лека забележка, че си личеше, че е проектиран за по-лека перка. Докато го "тормозих" с DAL T5045 и KingKong 5045 Bullnose, моторът даваше една идея по-слаби резултати и загряваше бързо. Но с HQ 5x4x3 нещата си дойдоха на мястото и успя да покаже на какво е способен един първокласен мотор.

Още 2 интересни теста на GT2205 с перки DAL 6045 2 blade и KingKong 5045 Bullnose 2 blade:

erjjWaF.png


OU4Ra5S.png


Lumenier RB2204 с перки HQ5040 3 blade и KingKong 5045 Bullnose 2 blade:

HLr9IfE.png


C1DDI9M.png
 
Последна промяна:

bateray

Редовен Потребител
След няколко месеца каране различни мотори да дам малко мнение :) Много дълго време почти всички карахме с Titan T2204 и мога да кажа, че тези мотори са многооо добри, имат достатъчно тяга, здрави са и много дълго време не мислех да ги сменям. Същото мога да кажа и за Eco Titan 2204 с изключение на това че изглеждат че може би не са толкова здрави, въпреки че не можах да изкривя нито един.

Следващите мотори който взех са RCInpower GT2205. Още от първата батерия разбрах, че тези мотори ще се превърнат в любимите ми!! Изглеждат много красиво, вадят уникална тяга ( коптера се усеща като перце и дори с HD камера отгоре почти няма нужда да давам 100% газ ) за сега мога да кажа че са многооо здрави (имам няколко много брутални краша и моторите са като нови). А ако се комбинират и с Sunrice Cicada 20A (Blheli_s) моторите стават супер тихи и мазни!!

Отскоро имам и Eco Titan 2205, които с този черен цвят за мен изглеждат брутално яко!! От към здравина нямам много впечатления, но изглеждат здрави. Първо ги пробвах с тежка перка и бяха странни от към контрол, но когато сложих лека перка KK 5x4x3 моторите станаха много яки (по-същият начин като GT2205, но с по-малко тяга)

Които и мотори да изберете няма да сбъркате, всичките са уникални!!
 
Последна промяна:
Нагоре