Eachine I6 и Flysky I6

zoSo

Новодошъл
Ще задам и един въпрос по който нищо не разбирам, мога ли да направя дрона ми да се стабилизира с жироскопа защото сега когато дам наляво дрона върви наляво докато не дам малко на дясно докато при другите когато не пипам дистанционното той стой на място .
Това нещо го правиш през Betaflight конфигуратора (или какъвто ползваш). Най-напред в раздела "Receiver" провери, кои превключватели са ти активни, съответно, запомни кой е AUX1, кой е AUX2 и т.н. Трябват ти два ключа - единия за Arming, другия за смяна на полетните режими (Angle, Horizon, Air).
След това в раздел "Modes" програмираш ключовете.
Гледайки какви въпроси задаваш по-горе, стигам до извода, че си абсолютно начинаещ и си останал с очакване, че нещата се случват от самосебе си.
Ето няколко съвета, които мога да ти дам:
1. В софтуера за програмиране на контролера (Betaflight), в раздел Configuration задължително сложи отметката на "Disarm motors regardless of throthle value" - по този начин ключето за Arming ще играе и роля на нещо като kill switch.
2. В раздел Receiver, виж кои от четирите ключета са активни (може да са два, а може да са всички) - когато кликаш с ключетата, в софтуера съответния AUX ще си сменя стойността. Запомни кое ключе, на кой AUX отговаря.
3. В раздел Modes програмирай ARM на AUX1, и ANGLE AUX2. За сега не ти препоръчвам да летиш в HORIZON и AIR режими. HORIZON режима е същия като ANGLE (със стабилизация), но при крайни отклонения на стиковете, коптерът ще се преобръща, което може да ти изиграе лоша шега.

Ето ти и едно видео-клипче за нагледност:
 
Нагоре