МОДЕЛИСТИТЕ ОТ МЛАДОСТ

chmpe

Редовен Потребител
На база изказаната научна обосновка, може ли да обобщим, че военен президент ще е горе долу толкова компетентен колкото пожарникар премиер?

Абсолютно.
И това само доказва, че в БГ се КОМАНДВА а не се управлява
 
Последна промяна:

chmpe

Редовен Потребител
Ле-ле колко е велик и всеобхватен Принципа на Питър, да го обявим за 11 божия заповед, а може и за първа единствена. А, този някакъв си г-н Де Гол, пък кой беше?:);):confused::p:eek::oops::rolleyes:o_O:hehe::shock: Хубавото тук е, че за да докажеш, че един принцип е грешен е нужно да представиш само едно изключение(за вярност се иска доказателство за всички случаи без изключение, което е и по-трудното).
А за Де Гол, примера ти е на място. Той променя конституцията за да може да командва: " Пълномощията на парламента значително са ограничени, като е запазена принципната отговорност на правителството пред Националното събрание (то може да гласува вот на недоверие на правителството, но президентът, който назначава премиера, не е длъжен да внесе неговата кандидатура за утвърждаване от парламента). Президентът, съгласно чл.16, в случаите, когато „независимостта на Републиката, нейната териториална цялост или изпълнението на международните ѝ задължения са под пряка и сериозна заплаха, а нормалното функциониране на държавните институции е в колапс“ (като какво се разбира под тази фраза, никой не уточнява) може временно да вземе в свои ръце абсолютно неограничена власт. "
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Събота го дават доста по-ветровито... може и да вали... а аз имам и други планове! :(
 

whitehell

Потребител
момчета, ако st5rov се появи пишете, да зема да мина да ми оставя един самолет, че съм му обещал вече сигурно от половин година:(
 
Нагоре