АвиоШоу на 11 Октомври в София

Tassadar

Редовен Потребител
Ще бъде интересно. Лошото е, че съвпада с националното първенство по F3A в Сливен.:(
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Това шоу събуди разни спомени в мен - Оказа се, че последно съм бил на авиошоу на Враждебна точно преди 20 години!
За съжаление справка се прави лесно, защото няколко дни преди шоуто (на 29.09.1994) при тренировъчен полет с фигурен пилотаж - подготовката за шоуто, загина полковник Иван Даев.
Поради това тогава бяха отменени полетите на МиГ-29 и шоуто беше с доста минорно настроение.
Намерих това старо филмче, което споделям с Вас за да почетем авиатора. Мир на праха му.

 

fokke

Редовен Потребител
Понеже съм до летището , та едно малко видийце от вчерашната тренировка на МиГ29

, Днес има генерална репетиция и ще снимам пак

 

arsovhome

Редовен Потребител
Ето и моето "участие" в авиошоуто:);):p:pilot::win:. Имам и още много видео от всички по-важни моменти снимано от камера закрепена на шапката ми, но изисква време за обработка. Беше изключително вълнуващо авиошоу, може би най-доброто, на което съм присъствал. Особено гвоздея на програмата демонстрацията на ген. Радев. С невероятното излитане и за първите "кобра" и две "камбани" изпълнени за първи път от български летец на авиошоу, както и спиращото дъха изпълнение на фигури от висшия пилотаж на пределно малка височина. Гледал съм много руски и други асове на МиГ-29 и смея да твърдя, че демонстрациите на нашите 3-ма участници бяха едни от най-добрите. Гледайте например въздушния бой на руснаците на 100 год. на руските ВВС - нашия от това шоу според мен бе по-вълнуващо и майсторски направен. Който пропусна това авиошоу може само да съжалява. Останалото участие на другите ни самолети и вертолети беше също така изключително. И последно зет ми кап. Стоян Петков също допринесе за забележителното шоу като негов основен коментатор.
 

Marto

Потребител
Хубави бяха демонстрациите , само слънцето беше от погрешната страна на мероприятието - явно не е разбрало къде е зоната за зрителите.. :)
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Шоуто беше много добро! Който не дойде пропусна много.
Браво на момчетата!
Аз реших да спра на около километър от пистата и гледах оттам (до сградата на Транскапитал). Ето 3 снимчици да добиете представа какъв беше интереса:

IMG_20141011_132530.jpg IMG_20141011_124612.jpg IMG_20141011_131436.jpg
 

arsovhome

Редовен Потребител
Извинявам се предварително за нестабилната картина - камерата 808 #26 снимаше от шапката ми. Но затова пък гледах нормално цялото шоу. Когато съм снимал от ръка или от статив съм пропускал много от шоуто.
 
Нагоре