Аз съм вече Tattu maniac или батериите, които ми промениха мирогледа!!!

arsovhome

Редовен Потребител
Наскоро, както бях написал в друга тема придобих първите си две батерии Tattu 1300mah 3S 45C. Когато ги сложих за първи път на мой самолет, най-показателен бе коментара на Никос, който ми ги пуска от ръка - "Преди твоите самолети летяха в началото първо напред, а понякога и надолу, а с тези Tattu яко нагоре". Усещането е много впечатляващо!!! Не мога да преценя съвсем точно, но явно са по-мощни от Търниджи, Зипи и другите най-различни, които имаме с Никос и с които имам опит. Още повече сложих ги на МиГ-29 V4 и се оказаха по-мощни от 2200mah 3S от другите марки, които имам. Първоначално смятах да си купувам само тези 2 батерии, но си взех и трета. След това цената на тази TATTU 1550mAh 3S 11.1V 45C ме изкуши и си взех и от нея. Така се превърнах в Tattu maniac и сега с нетърпение чакам 2бр. Tattu 2300mah 4S 45C за любимия ми 64мм F-16. С него имам определени трудности при излитане с батериите 2200mah 4S 25C, които купих с него от Bananahobby САЩ. Сигурен съм, че и той ще полети нагоре със Tattu. И още нещо много важно за мен - летя си с Tattu нормалното време за полет супер мощно, и като сваля батериите те са си на напрежението 3.8-3.9V за съхранение до следващото зареждане. Велико!!!
Както написах и на друго място, първо батериите ме "грабнаха" с луксозния си вид и супер атрактивната цена в България в www.myhobby.bg - по-ниска от тази на официалния сайт(да не говорим за доставката), нещо невиждано за мен за много стоки, които се произвеждат извън БГ и еврозоната. След това се убедих, че и качествата им са също толкова атрактивни. Само сега се чудя, как да се спра. Естествено за всичко, което споменах имам и видео, но имам един проблем. Изостанах много с качването на видеата си, а искам да са качени хронологично. Но нали все пак освен Tattu, RC i NHL maniac, съм и Ръководител на направление "Информационни и комуникационни технологии"(това е гръмкото наименование на новата ми длъжност) в училище. И сега съм прекалено зает с организацията на новата учебна година. Когато свърши ще публикувам и видеодоказателствата за качествата на батериите, които имам удоволствието да имам благодарение на Мyhobby.bg.
 
Последна промяна:

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Вальо, много се радвам - щом от заклет Turnigy фен (както сам се определяш) успя да станеш и Tattu фен. :) Иначе малко неща в хобито са толкова добри за парите си, колкото батериите Gens/Tattu, поне към днешна дата.
Чувствам се изключително горд, че доставяме удовлетворение чрез нещо на пръв поглед толкова тривиално.... като батерии:).
 

arsovhome

Редовен Потребител
... щом от заклет Turnigy фен (както сам се определяш) успя да станеш и Tattu фен. :) Иначе малко неща в хобито са толкова добри за парите си, колкото ... поне към днешна дата.
Аз винаги съм бил фен на иновативните неща. Така едно време бях фен на първите истински "джобни компютри" първо Nokia N97, a после Nokia E70(когато много хора превъзнасяха ябълките и тъпия андроид). А сега си оставам Turnigy фен на радиоапаратурите особено на Turnigy TGY-i10. Сега вече след доста време експлоатация, мога да кача определено, че съжалявам всички, които използват апаратури без тъчскриин. Колкото скъп и надежден и функционален и какъвто искате например телефон с бутони, не би ми заменил тъчскриин смартфона. То вече такива с бутони май и не произвеждат и не ми е ясно защо производителите на радиоапаратури все още се инатят и не минават на тъчскриин при програмирането. В заключение - постигнах перфектната за мен комбинация радиоапаратура Turnigy TGY-i10 + Tattu батерии("Иначе малко неща в хобито са толкова добри за парите си" действително). И понеже имаше много предварителни предрасъдъци към Turnigy TGY-i10 отново ще кажа, че всички опасения се оказаха напразни. Апаратурата работи безотказно, изключително е лека, лесна и удобна за програмиране и управление. Мога да кажа определено, че с нея се чувствам изключително комфортно и спокойно при летене, а крашове ми намаляха драстично откакто я ползвам. А Tattu батериите се оказаха по-подобен начин по-добри от всички други мои и на Никос, с които съм се сблъсквал.
 
Последна промяна:

arsovhome

Редовен Потребител
Стария ми боец МиГ-29 отново лети този път с най-новата ми батерия Tattu 1300mah 3S 45C. Излитане с непълна газ, (очакваната по-висока мощност ми позволи да стартирам, както с другите ми батерии при пълна газ). При фигурите във въздуха още по-явно си личи превъзходството на Tattu над другите ми батерии. Постигнах перфектната за мен комбинация радиоапаратура Turnigy TGY-i10 + Tattu батерии("... малко неща в хобито са толкова добри за парите си").
 

arsovhome

Редовен Потребител
Видеоотчет 22.09.2016г. Моя тренер АРС1 с Tattu 1300mah 3S 45C. След излитането въпреки шума от вятъра може да се чуе репликата на Никос - Go up, with another battery goes down, if you remember(върви нагоре, с другите батерии вървеше надолу, ако си спомняш. Всичко, което съм написал за тези прекрасни батерии, се потвърди отново и с този пореден полет. Въпреки, че съм летял много пъти с моя тренер мощната батерия ми даваше чувството, че карам съвсем нов самолет.
 
Нагоре