Българските ВВС

arsovhome

Редовен Потребител
Една тема за това какво интересно се случва в българските ВВС. Ето едно видео от военния канал. Допълнително моя зет кап. Стоян Петков, летял освен основно на МиГ-29 и на F-16(многократно), Eurofighter Typhoon и др. днес ще лети за първи път с F-15.
http://armymedia.bg/?p=28544
 

arsovhome

Редовен Потребител
На 11 ноември 2015 г. командирът на базата за предно разполагане Безмер извърши своят последен боен полет със свое верен събрат Су-25. Полковник Димитър Данев по прякор Striker извърши полета от авиобаза Граф Игнатиево, по маршрут до Ямбол, Безмер, където извърши пилотаж, полет на пределно малка височина обратно до Граф Игнатиево и пилотаж над базата там, съкратен заход и кацане. Той бе посрещнат с воден салют и приветствия от личния състав.
Този клип ни показва какво е да си на мястото му. Разкрива не прекрасния изглед от високо, но също ни показва как полета не е само наслаждаване на гледката, но и постоянно следене на приборите. Показва ни колко е трудно да се диша на моменти и как се изменят чертите на лицето по време на маневри с претоварвания. Не на последно място ни показва как един достоен човек и истиснски летец се сбогува с една важна част от него самия.
 

fokke

Редовен Потребител
Супер е темата !
Винаги сме имали добри професионалисти във ВВС
 
Нагоре