Вашите въпроси тук!

Xape

Модератор
Модераторски Екип
В поредица от теми за начинаещи, които се публикуват и постоянно актуализират в този раздел, се опитваме на разбираем език, да развием повечето основни теми важни за начинаещи, както и често задавани въпроси.

Моля прегледайте заглавията и публикациите в темите - твърде вероятно е, вече някъде в тях, вашия въпрос не е намерил отговор.
Ако не успеете да намерите отговор, то моля да зададете питането си тук.
 

ivo

Потребител
Здравейте! Ами аз съм начинаещ!! Днес си купих Duet RTF и имам голямо желание да до пусна в полет, но почивните дни заминавам за Силистра. Има ли някой, който би ми помогнал за настройките на това самолетче (ако е необходимо)?
 

vesibo

Редовен Потребител
Дуета го вадиш от кутията и летиш.. :)
В повечето случай е така, но може да се наложи и леко да се тримира.МНОГО ВАЖНО е да наблюдаваш пантичката на елеватора, по някой път при падане на моделчето или по грубо кацане, тягата която влиза в пантата застава криво и ако не обърнеш внимание излиташ и самолетчето пада и си чупи крилото.:oops: :( Ако не си го пускал вече звънни ми и ще го нагласим Тел.0889 240 107.
Другият вариант е да скокнеш до Ицо от Myhobby и той ще ти помогне.Успех!!!:biri:
 
Последна промяна:

ivo

Потребител
Благодаря за предложението! При първа възможност ще се възползвам и ще намина.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Още няколко съвета относно първите полети:
- Моделът да се пуска от ръка, без колесника, докато се привикне с управлението.
- Да се избере полянка с тревичка, за по-меко кацане, също без високи дървета. :)
- Първите пъти, по възможност да се кара при минимален вятър или без вятър.
- Модела да се тримира, така че при 50-60% газ да лети хоризонтално (да не набира височина или да снижава).
- след излитане (пълна газ), газта да се върне до горните 50-60% - така модела е много по-бавен и лесно управляем.

Успех!
 

ivo

Потребител
Благодаря!! Днес ще му лепна едно тиксо на долната част на носа и утре дано успея да го изпробвам. Все пак ще обиколя половин България и дано случа на по хубаво време.:)
 

muns61

Редовен Потребител
Иво, въоръжи се с търпение и не пускай сам птичето. Като се прибереш в Сф, разбери се с Веско да ти го литне и настрои, да покараш и да ти го приземи. Ще си спестиш нерви, пари и разочарование от хубавото хоби.
 

ivo

Потребител
Ура!! Полетях!!
Не успях да издържа и днес го пуснах над добруданската земя. Исках да отренирам първия урок на Веско, но успях сямо да свикна с излитането от земята. Имаше вятър и то на пориви и приземяването беше задължително в тревата. Направих около 20 минути във въздуха (за толкова стигнаха акумулоторчетата). Много се изкефих!! Имах и сеща с проводник за високо напрежение, но с малко тиксо оправих нещата. Утре пак ще се пробвам. Дано да нямя вятър. Извинявам се за оффтопака, ама не можах да се здържа!
 

SMarty

Редовен Потребител
Едно от нещата, които страшно много ме радват са точно такива нездържани емоционални споделяния. Радостта от първите полети е нещо страхотно и незабравимо. Успех колега и много приятни полети ти желая!
 

ivo

Потребител
Ами изненадваща промяна в силата на и термален поток (май така се казва :)). Просто го издигна и отнесе. Опитах се да го пикирам на пълна мощност, но той падаше около 5-10 метра и вихъра отново го поемаше. Така ми излезе извън обхват. С жена ми го търсихме около 5-6 часа, но ... Явно си е модел за зала - много е лек.
 

vesibo

Редовен Потребител
Жалко, много жалко изисква се опит когато се кара в екстремални условия, но както и да е, каквото било, било.Предлагам ти в събота и неделя да дойдеш на поляната да видим какво можеш и как се справяш и тогава да решим какъв самолет да си вземеш.Delta-ray е хубав самолет за начинаещ, както и F- 22 той обаче изисква повече умения.Може обаче да се окаже, че си за друг самолет от типа на Апрентис или Спортсмен.
 

vesibo

Редовен Потребител
Чети внимателно, писал съм ти по-горе кога се събираме, макар че и през седмицата ходим.В темата моделистите от Младост пишем всичко.
Имаме достатъчно самолети да те тестваме и преценим.Естествено ще те вържем в система учител-ученик за да не позволяваме на самолета да се чувства като волна пеперуда.:(
 

vesibo

Редовен Потребител
Последните два са доста скъпички за начинаещ;)
Скъпи, скъпи колко да са скъпи, пък и ако си решил да се занимаваш сериозно с това хоби ще ти трябва по-хубав предавател и приемници.Апаратура се копува веднъж и когато е хубава и качествена си заслужава инвистицията.Иди в Myhobby.bg и си поговори с момчетата.Ще те насочат правилно в зависимост от това какво си решил да правиш.Те са моя инженерен екип и са много добри в това, повярвай ми.
 

ivo

Потребител
Вярвам ти. Нали от тях купих Duet-а, а са ми и на една ръка разстояние.
 
Нагоре