Дрон, първи стъпки ...

mitev1234

Новодошъл
Здравейте,
Наскоро реших, че искам да си купя дрон и започнах да проучвам цени, модели и т.н. Изключително бях учуден, когато попаднах на машинки от цени под 100лв, които според описанията и характеристиките не се отличават много от по-скъпите от около 300лв. Набързо намерих този форум, където обаче се обсъждат цени над 2к за една такава машинка.
Въпросът ми е, ако търся моделче с обхват 50на метра, 5-7 минути летене, live камера, едно донче като например Syma X5C X5C-1 New Version Explorers Quadcopter Mode 2 с камера
би ли ми свършило работа ?
Поздрави и благодаря предварително !
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Здравей и добре дошъл във форума.
Точно такава тема нямаше досега във форума, така че като за първи пост е направо в десетката - поздравления.
Ето ти няколко теми, които далеч не са за машини над 2к:
Cheerson CX-10
Мнение за Cuba QW350
WL Toys 686G
Това не са препоръки за дронове! В тези теми ще намерих много от въпросите касаещи бюджетни дронове, пък и общи детайли върху които не си се замислял.
На въпроса ти доколко дроновете от 100 лв са като тези от 300, ще оставя сам да си отговориш. :)
Относно това дали тази Syma би ти свършила работа - какъв смисъл влагаш в този въпрос? Искаш да се научиш да караш дрон, да прави хубаво видео или нещо друго имаш предвид?
Отдели половин час да прегледаш темите и много въпроси ще ти се изяснят, както и ще се появат много нови. :)
ПРиканвам колегите да се включат в темата, защото със сигурност ще има разнопосочни мнения.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Машините над 2к - са основно за хубаво видео и снимки. Ако просто искаш да си летиш и да се учиш, не ти трябва толкова скъпа машина. Иначе на въпроса дали тези от 100лв са като тези от 300лв - В общия случай не са!

Правилно е да започнеш с нещо евтино - да видиш дали ти харесва , ако да по късно ще надградиш и ще вземеш нещо хубаво.
 

momchilg

Потребител
За летене вкъщи и за дразнене на котката си купих това http://www.banggood.com/Eachine-H8-...4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-975808.html Но управлението му е ужасно, постоянно трябва да се правят корекции в полета. С фантома свикнах като пусна всичко и да зависне на едно място. А това винаги лети на някъдe.
 

bateray

Редовен Потребител
Това не е ужастно управление... Това е нормално управление на коптер, фантома просто лети сам и няма нужда да го пипаш..

Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
 

Morpheus

Потребител
За летене вкъщи и за дразнене на котката си купих това http://www.banggood.com/Eachine-H8-...4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-975808.html Но управлението му е ужасно, постоянно трябва да се правят корекции в полета. С фантома свикнах като пусна всичко и да зависне на едно място. А това винаги лети на някъдe.

Да ти разказвам ли как се научих да летя с KK2.0 контролер, без да знам, че има стабилизация.
 

vesibo

Редовен Потребител
За летене вкъщи и за дразнене на котката си купих това http://www.banggood.com/Eachine-H8-...4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-975808.html Но управлението му е ужасно, постоянно трябва да се правят корекции в полета.
Наистина колега управлението му е ужасно, :D:D:D мята се наляво, надясно, лети по груб, по корем, дяволска машинка.:) И аз не мога да му свикна.;)
На колегата пуснал темата добре дошъл в наши води и попътен вятър.Разгледай темата начинаещи първи стъпки и по специално Мултикоптери, виждам че това те влече.След като го направиш ще си отговориш на много въпроси.Първо обаче трябва да си наясно какво искаш да правиш.Да се научиш да летиш(другото не можеш да го правиш без това), да снимаш, да правиш видео, да караш FPV за забавление или състезание.Грубо мога да разделя Дроновете на играчки и такива, с които може да се върши работа(полупрофесионални и професионални).И за двете обаче се изискват пилотски умения и опит.Тези, които ти споменаваш 100-300лв. спадат към играчките.Трябва да ги караш близо до теб, защото обхвата им е малък и рискуваш да ги счупиш или загубиш.Това обаче не означава, че не можеш да се научиш да летиш с тях.Има и симулатори, които ще ти спестят доста главоболия и пари ако ги използваш.Успех в начинанията.:biri:
 

stamen

Новодошъл
Здравейте нов съм с Дроновете имам Fysso(FY550) и лето само на дясно вместо нагоре и напред
 
Нагоре