Ел. моторът ми започна да върти в обратна посока?

tisho1977

Новодошъл
Здравейте,
имам следния проблем моторът на самолета ми започна да върти в обратна посока без да съм пипал кабелите на спийд контролера?
Преди да се случи приемника ми издаваше продължителен звук, но след като извадих батерията и пак я сложих вече всичко си беше нормално.
Това е много странно, някой има ли идея от какво може да е станало и как да го оправя?
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Ами най-лесния тест ще е да размениш местата на 2 от кабелите отиващи от спиида към мотора. Възможно е да си вкарал приемника в режим на програмиране без да искаш и от там да си обърнал посоката на въртене.
 

tisho1977

Новодошъл
Най-вероятно така е станало, макар че ползвам най елементарната апаратура на ХК с 4 канала и 6 канала приемник. Като включих батерията на самолета газта беше на макс и приемника почна да пищи без да върти мотора. Извадих батерията върнах газта и пак влючих и мотора вече се въртеше наобратно. Дали да не пробвам да повторя процедурата с газта на макс да видим дали ще реверсира пак.
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Хахахаха, обикновено с газта на макс за няколко секунди се влиза в програмния режим на спиидовете. Ако само се прави калибровка на хода на газта, тя трябва да се свали на минимум веднага след звуковата индикация от спиида, непосредствно след включването на батерията. :biri:
 

tisho1977

Новодошъл
Интересно това което съм направил от кое идва, от промяна настройките на спийда или от приемника. Иначе си е супер да можеш да сменяш посоката без да въртиш фазите :)
 

vesibo

Редовен Потребител
Не е случайно условието, когато изгубиш сигнал по време на полет да върнеш газта на минимум.;)Когато се включва някаква хвърчилка особено хеликоптер:), газта виннаги трябва да е на положение минимум.:biri:
 
Нагоре