Залепване на магнити

SMarty

Редовен Потребител
Колеги, какво е добре да се ползва за залепване на разместен магнит на безчетков мотор ?
 

muns61

Редовен Потребител
Ако не загрява много - епоксидна, но не от бързите. Ако загрява - полиуретаново лепило, подобно на силикон. С такива се лепят челните стъкла на колите.
 

SMarty

Редовен Потребител
Благодаря Николай. Известно ли ти е да има някакви малки разфасовки на това полиуретаново лепило.
Марка, производител ?

p.s. Сега вече имам възможност да поразгледам из нета на спокойствие препоръки относно лепилата.
За ремонт на отлепен магнит най-важно условие се посочва МАЛКОТО количество лепило, което трябва да се ползва за да не се наруши баланса.
Второ: лепилото да е колкото се може по-течно за да може да се сложи малко от него и то да се разлее добре под магнита. Визират се CA лепила. Но точно към тях съм скептичен с оглед възможното загряване на ротора. Ще проверя дали има CA с по-висока температурна издръжливост...
 
Последна промяна:

muns61

Редовен Потребител
Не съм виждал малки разфасовки, продават го на саламче 600 грама. Може да питаш в някой автосервиз, ако работят с черен Виктор Ренц, той има добри лепилни качества и е термоустойчив. Инак тубичката струва около 10 лв.
 

stefB

Новодошъл
Да попитам, успя ли да поправиш магнитчето? И аз имам на един мотор разместено магнитче. С какво го залепи? След това не бие ли?
 

SMarty

Редовен Потребител
да, с течния вариант на Loctite. зелената тубичка Много малко лепило! и същото количество лепило сложих при диаметрално противоложния магнит за баланс. Биене няма.
Карах го в жегата нямаше проблеми :)

p.s. от тази вечер сматам, че Бял силикон "White RTV silicone Gasket Maker" на ABRO смятам ще е по-добър вариант от Loctit-a. Егати якия силиокон излезе тази гад. Лепих друго нещо снего - Няма разлепяне и държи на температури далеч над тази при която магнита няма да става за нищо :) (260градуса)
 

stefB

Новодошъл
Благодаря за отговора, за противоположния магнит е хитра идея. Аз мисля да пробвам с капчица JB Weld, loktit-a май е доста по-скъп, а и на jb weld дават-по добри температури. След няколко седмици ще се заема с него и ще споделя.
 

SMarty

Редовен Потребител
Имам впредвид същото количество лепило от двете страни на срещуположния магнит... не по повърхността му ;)
 
Нагоре