Каква леща за FPV Race Copter 2.1 / 2.5 / 2.8 / 3.6 - анкета

Каква леща за FPV Race коптер ползвате.

  • 2.1мм

    Votes: 2 25.0%
  • 2.5мм

    Votes: 1 12.5%
  • 2.8мм

    Votes: 5 62.5%
  • 3.6мм

    Votes: 0 0.0%
  • друга

    Votes: 0 0.0%

  • Total voters
    8
  • Poll closed .

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Попълвам си наличността от FPV камери :) да се подготвя за следващите 2 билда, и силно се зачудих с каква леща да ги поръчам. Виждам че масовото е 2.8мм , някои летят с 2.1мм което е доста по голям ъгъл, но пък ефекта на рибешко око е много силен. Сега виждам има лещи и 2.5мм. Кое е правилният избор за рейс коптер в момента. Ето и една снимка за сравнение , както и едно видео.

Въпросът към анкетата е вие с какво летите - а не с какво бихте искали да летите !


fpv-lens.jpg

 

Griffon

Новодошъл
От един, два месеца насам хората масово започнаха да използват лещи 2,5mm. , и по точно лещите на gopro2. До такава степен станаха на мода че даже имаше един моменто в които изчезнаха от магазините. Именно затова произведителите на камери започнаха да предлагат и този размер като вариант.
Но това е просто мода, или има още нещо? Тези които са ги пробвали твардят че разликата е огромна. а аз си мисля че чак пък толкова не може да е, най вероятно са самовнушения, имайки в предвид че са платили по 10€ за лещ. Но след това видях че и Joshua твърди че са по добри и когато Joshua казва нещо обикновенно това е така. и според него не само са по добри заради размера а просто са по добрите, дори и от другите с такъв размер. Разликата е в това че отворът отзад е по-голям (гоупрото е с по-голям сензор) и лещите са стъклени (но и по-тежки). Но в коментарите други хора казват че разлика почти няма.
Заключение: 2,5мм. е новият стандарт в рейсърите предпочитан от по-голямата част от пилотите. А гоупро лещите ги купуваха защото нямаше друг вариант, но ако камерата си е с такава лещ не виждам много смисъл да я сменяш.
Аз лично използвам 2,8мм. доволен съм и за сега нямам намерение да я сменям. А 2,5мм ще пробвам когато си купя нова камера. (чакам една ароу 2,8 така че няма да е скоро)
 

bateray

Редовен Потребител
Аз преди мислех също да взимам Go Pro леща, но си поръчах 2.5 обикновена да видя как е, но от бангуд сбъркаха и ми пратиха 2.1 и се родих... От тогава вече не мога да карам на нищо друго :hehe: Ъгъл от 40 градуса ми дава възможност да карам на ховър и в същото време да карам на писта на 100% газ, какво повече да иска човек :hehe: Някой хора това не им е удобно и им е трудно да си определят височината, но аз свикнах за 1 полет. И колегата горе не е прав, всички който се състезават карат с 2.1 леща. Светльо ефекта на рибешкото е доста малък или поне за мене е малък и изобщо не ми пречи. Eто това е мойта камера с 2.1
 
Последна промяна:

Rust

Редовен Потребител
Карал съм с 2.8, 2.5 foxeer, 2.5 gopro... Няма най-добра, въпрос на вкус си е :)
Сега има 2.5 HQ foxeer, която на вид прилича по-скоро на гопро леща. Дилян кара с такава и вчера гледах неговия канал. С еднакви настройки на камерите ми се стори 1:1 с гопро лещата. Но това е субективно.
Също така изглежда по-широка и с по-малко изкривяване от стокова 2.5мм.
 

bateray

Редовен Потребител
Направихме един тест с лещите който имахме под ръка Foxеer HQ 2.5mm, GoPro 2.5mm и обикновенна 2.5mm леща. GoPro и обикновенната леща са сложени на едни и същи настройки и се вижда, че освен в ъгъла разлика има и в цветовете. На другият ми коптер имам 2.1 леща и разлика няма с HQ 2.5mm

HQ 2,5.png
GoPro 2.5.png
Stock 2,5.png
 
Нагоре