Катерачи

fas

Редовен Потребител
Реших да пусна тази тема за да видим колко краулера има до сега или по скоро колко човека с краулери са в този форум.
Темата ще бъде за събирания и уговорки за каране на тези машинки както и за снимки по време и след каранията .За това копирам и качвам тук едно предложение на ;другарят; pakidanski който го публикува в др форум.

Неделя към 10-11 си го представям. Миро предложи терена на Бояна, а няма лошо да идем и на други подходящи за целта места...западен парк...а у!
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Tamiya Ford F-350

F-350-%2528016%2529.jpg


F-350-%2528017%2529.jpg
 

fas

Редовен Потребител
Малко материал и от днешният ден да подам с болка в сърцето и сълзи по очите след като Пакидански ми барна модела.
първият клип ще видите колко добро моделче беше преди да попадне в неговите ВАНДАЛСКИ РЪЦЕ.
на следващите е вече тези гадни ръце и се вижда каква е разликата.
а след това неговият си модел на мен не го даде.
тези са друга тема но ще ги къча тук все пак са от днес.
а сега и малко снимки след карането и видиата.
P_20140517_172916_NT.jpg P_20140517_172924_NT.jpg P_20140517_173958.jpg P_20140517_174024.jpg P_20140517_174035.jpg P_20140517_174051.jpg P_20140517_174105.jpg P_20140517_174147.jpg P_20140517_174152.jpg
е от мен толкова че съм твърде разстроен.
 

Spirit_

Редовен Потребител
Днес се получи много готино каране :) А относно вандалските прояви явно има нещо грешно с фамилното име на Крис. :):) o_O
 
Последна промяна:

fas

Редовен Потребител
НЕ по фамилия си е Пакидански но по душа си е ВАНДАЛ не по фамилия,не се засягай нищо лично към теб.:biri:
 

Spirit_

Редовен Потребител
Вандал си е, спор няма. Иначе няма за какво да се засягам :biri:
 

Shveda

Редовен Потребител
Обмислям как да се сдобия с машина - държа на Аксиал, но като гледам избора, вероятно ще се задоволя и с друго...
В тази връзка исам да попитам някой мислил ли е за къстъм изпълнение, като си купи основно мостовете, ако може да сподели опит...Изключвам моделистите по чужбина и темите от чужди форуми, защото се съмнпвам в бг човек да има условия и възможност за фрезоване и стругарство.

Споделете и впечатления от комбо-кое е най добро в цена-качество? :biri:
 

Pakidanski

Редовен Потребител
Не ми се пишат фермани, но!
Правен катерач...трудна работа. Наскоро гледах такива опити и резултата е приличен външен вид и никакво катерене. Да не говорим, че постоянно се появяват неочаквани проблеми...някой от които неразрешими. Допълнителното закупуване на разни части, дето ще потрябват, сериозно оскъпяват проекта...да не говорим за времето за намирането им.
Моторите при катерачите...също дълга тема...
Класическите катерачи със заключени диференциали имат нужда от читав мотор и контролер, които да успяват да задържат модела при голям наклон. Моторите трябва да са с повечко намотки....четков около 50 намотки, бръшлес около 20 намотки, като при бръшлеса е добре да е сензорен или поне да е с повечко полюси, че инак тръгва рязко.
Моя катерач примерно е с червяци и може да му сложиш и най-умрялото комбо, тъй като червяците го държат и блокира колелата веднага след пускане на спусъка. Другото, което е добре да се сложи е контролер, без пауза за задния ход...понякога е доста необходимо.
Комбо .....има в хобикинга сензорни моторетки 3650 17,5 - 21 намотки, които в комбинация със сензорен контролер X-Car 35-45A вършат чудесна работа за тънки цифри. Естествено има много по-добри неща, но то зависи много и от шасито, което ще вземеш.Никола може да те светне за цените на Lrp или Novak:mad:
И може би най важното нещо....гумите! Поне се знае кои са читави и избора е лесен.
ПП: Имайки предвид, че го написах от телефон....ще се самопочерпя една бира:biri:
 

Shveda

Редовен Потребител
Почерпи се една бира и аз ще те почерпа една задължително. Голяма работа и голям кеф са краулерите, макар че на пръв поглед изглеждат хем лесни хем скучни, да видим кое ще ме спечели, но определено следващата ми покупка ще е краулер.Аксиал АХ-10 ми е много любима машинка, макар че остаряла концепция вече. Държа твоя и на Никола да ги видя наживо де- хем да си получиш бирата :)

Едновремешния ми Аксиал, за когото пускам една сълза беше:
016689165.jpg


016689150.jpg


016689154.jpg


Оставете да не говора, че ми се къса сърцето :confused:
 
Последна промяна:

Pakidanski

Редовен Потребител
Е това е доста интересно...да не говорим, че и бая тънко преди транспорта.
Не ми се занимава с митници и търсене на по евтин транспорт...инак бих го пробвал.
 
Последна промяна:

Shveda

Редовен Потребител
Едно време HSP ги предлагаше-имаше в Бълария даже по магазините , варианти с два мотора даже, взеха си няколко души и се съсипаха :( Иначе са атрактивни и по-евтини, както казваш, ама не са ок. Освен ако тук не са променили нещо, ама не вярвам.
Иначе youtube канала на тоя пич е страшен, личи му че е сериозно зарибен!
 

Spirit_

Редовен Потребител
Според моите наблюдения на Крис катерача е перфектната машина. Първо защото има части в България, второ са червяците и трето поне според мен е, че е перфектна база за надграждане. Покарал съм го и мога да кажа, че е уникален модел. Също и на Fas - а моделчето (HPI Crawler King) е много яко и приятно за каране. Аксиалите са много яки машинки (много яки скейлъри), но не знам как седи въпроса с частите и въпреки това отзивите за тях са доста добри. Rc4wd също имат много готин кит за сглобяване, но и цената там е доста приятна. Реално в България няма особено голям избор от модели и аксесоари за катерачи......

Sent from my HTC One X using Tapatalk
 

Shveda

Редовен Потребител
За частите- Аксиала е преживявал нечувани гаври (падане от 10 метра, води,калища и т.н.) никога не се наложи да сменя нито една част (само едно серво, но това не го броя към части, които не мога да намеря) , една от причините е да си настоявам за него. Освен това имам приятел, който може да ми го донесе от Америка другия месец, безплатно, за това се огледах в XR10 - ного подобрена машина и помислена ама ще ми излезне 550 долара кита само, което някак не ми иде, предвид, че после още 500-600(особено ако е варианта с двата мотора), е ми отидат.
линк:
http://www.axialracing.com/t/vehicles/xr10

След него идва киошото-предимствата ги изброи.

Тамиа-много красив скейл, но не знам дали е толкова проходим, предвид , че и замисъла му е друг.

GMade R1 - много хубав кит, ама пак не е евтин...но определено предлаг много за цената си.

Около това ми се върти главата, ама да видим, какво ще измисля и колко ще ми се досвиди да дам за такава играчка. Но едно от важните неща, не от важните, а най-важното е компанията и за да има заигравка и да му е купон на всеки е хубаво да са оеднаквени силите , поне откъм размери на шасита и типаж краулери.
 
Нагоре