Мога ли да го модифицирам

Никола Смиленов

Новодошъл
TnKopP.jpg
gUOtbr.jpg
6VPLNC.jpg

Значи това е хеликоптера ми и искам да го направя да работи с tgy 9x която притежавам.
Въпроса ми се състои в смяната на приемника със четков спиид на моторите на ротора като свържа двата мотора към 1 спиид с разменени поляритети и сложа 1 спиид на мотора намиращ се на опашката.Само не знам дали хеликоптера няма вградена някаква стабилизираща система в приемника ?:tire:
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Здравей , а какъв модел е хеликоптера и с каква апаратура го кара до момента.
 

Никола Смиленов

Новодошъл
Хеликоптера ми го подари един приятел,който загубил апаратурата на полето преди сума и време затова нямам апаратура,не знам модел и откъде е купен.Мога да кача и снимка на "кокпита".
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
По принцип няма невъзможни неща, но...
Снимките са много малки, почти нищо не мога да видя. Доколкото виждам опашния винт е разположен хоризонтално. Ако е така, няма как да стане с 1 спийд, защото 2-та мотора на основните ротори трябва да се управляват поотделно.
Въобще това е някаква играчка, която не си струва усилията и средствата за евентуална преработка, освен ако целта не е да се докаже че може да бъде преработена :).
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Защото управлението на завъртането ляво-дясно (ротацията по вертикалната ос) на този тип хеликоптери (наричат се коаксиални) става с промяна на оборотите между двата винта. Също така ти е нужен жироскоп, който да не позволява завъртането му по въпросната ос, когато не си подал команда за това.
Имай предвид, че живота на моторите на този тип хели играчки е крайно ограничен.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
ами да питам ако намеря апаратура на същата честота ,ще работи ли или трябва да е bind ната с приемника
Трябва да се пробва с конкретна апаратура. Тук няма как да биндваш, трябва да намериш апаратура на точната честота и модулация.
 

st5rov

Редовен Потребител
Имай предвид, че живота на моторите на този тип хели играчки е крайно ограничен.

Много е верно! Имах подобен хеликоптер и издържа около 30 полета. След това двигателите загубиха мощност и не може да лети! Смяната на батерията с нова - не помага.
 
Последна промяна:

jelev_k

Потребител
Здравей, това е три канален хеликоптер (или поне така изглежда на снимките).
Не си струва да го преустройваш, защото липсва автомат наклонител, с който можеш да управляваш модела във всички желани посоки.
При дву-триканалните управлението става със завъртане на модела, което създава грешни навици и бързо омръзва.

Принципно може да сложиш платка с два контролера от друг коаксиален хеликоптер. Имат вграден жироскоп, който регулира оборотите между двата мотора. Без жироскоп хеликоптер се кара трудно. Примерно платка от Лама в3-4 на Esky. Имам една такава платка, която може да се включва в стандартни апаратури (за Спектрумите имаше някакъв допълнителен чалъм), но съм я инсталирал на една количка и ползвам единия спийд. Ако имаш някакъв малък стандартен четков спийд може да ги разменим.

За опашния мотор ще трябва отделен малък спийд - примерно може да се ползва платка от сервомашинка.

Относно четковите мотори при хелитата - така е бързо се износват и изгарят, но все пак са евтини и лесно се подменят. За забавление стават.

Но като цяло не си струва преустройството.
 
Нагоре