Новак си търси модел и евентуален upgrade :)

Здравейте, новак съм и единственият ми опит е с модела на племеникът ми http://www.myhobby.bg/ecx-1-10-amp-monster-truck-2wd-rtr-zelen-ecx03028t2.html , като този модел стана причината да поискам и аз да взема един, но ми се ще да е по-мошен, т.е. да е по-бърз при ускорение и да прави малко по високи скокове :). Спрял съм се на модела: http://www.myhobby.bg/ecx-1-10-circuit-4wd-stadium-truck-bl-rtr-avc-ecx03017.html , като мога до 400 лв да отделя за подобрения, LiPo и зарядно са ясни, опитах се да разбера за електродвигателите какво означава 4800Kv, 3500 Kv и т.н. но си признавам че не го разбрах много. Та другия въпрос ми е ако сменя двигатела с този http://www.myhobby.bg/fuze-1-10-sensorless-brushless-motor-4800kv-dyn3755.html например , ще трябва ли да сменям и други компоненти по модела (пиниони, диференциал, амортесьори и т.н.), и дали модела ще е чуствително по-мощен. Може и други предложения да направите. Имам още 2-3 месеца да събера парите(условие от приятелката ми за да се убеди че наистина го искам и ще се занимавам:)) Извинявам се ако съм написал някоя тъпотия :)
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Модела който си харесал е хубав - като допълнение може би LiPo батерия и зарядно , други ъпгрейди за сега не ти трябват :)

тази цифра - 3300kv - означава колко оборота в минута прави мотора за 1 Volt захранващо напрежение. Като се има предвид колко волта е батерията - примерно 7.2V Ni-Mh - то значи 3300 * 7 = 23100 оборота в мин. Това не означава обаче че можеш да сложиш по "силен" мотор и модела да стане по бърз. Трябва да разглеждаш целият механизъм като една система - а именно:

Мотор
Пиньон
Спур
трансмисия

Тези неща работят като една система. Смениш ли мотора с такъв с по голям kV _ то трябва да се сложи друг пиньон и т.н - което не е нито лесно нито препоръчително да си играеш в началото :)

Самото слагане на LiPo ще ускори колата доста, поради факта че новата батерия е 8.4V и има доста повече ток.

Дали искаш да се занимаваш - няма как да разбереш с чакане и събиране - а с каране :) - тогава ще усетиш тръпката.
 

Gulliver

Новодошъл
Здравей Павел, и аз като теб може да се каже, че съм новак, но доста се поинтресувах и четох през последните месеци. Това на което аз съм се спрял май не е много по-различно от това, което ти гледаш. Може да разгледаш моя пост. Като цяло при мен идеята е остновно за забавление и каране по всякакъв терен а не състезания. Успех!
 
Нагоре