Облекло за моделисти (зима, пролет, есен, лято)

arsovhome

Редовен Потребител
Мисля си от известно време, че е добре да има и такава тема в която да намираме полезна информация от личния опит на всеки. Сега се появи и конкретно нещо, с което да я започна.
Всеки моделист, се сблъсква например с това, какви обувки обувки да използва. Аз преди известно време си закупих от ловен магазин в Младост за хобито обувки Chiruca Cardiff(44ЕС и САЩ иначе нося 43) за около 160лв. при нормална цена в ЕС около 240лв. Може да се носят всеки сезон и имат много качества, които могат да се видят в интернет, няма да ги описвам, много са удобни, Gore-tex е най-важното. Замислих се и за подобни такива за всеки ден и намерих испански сайт с обувки на фирмите Chiruca, Nike, Adidas, Puma, Reebok и др. всички на половин цена. С Никос днес си поръчахме по едни Chiruca Торино намалени €125.89 на €53.06 доставка €10. Мисля че сайта е сигурен, но ще напиша допълнително какво ще е развитието.
Сега виждам, че има и много дрехи на промоционална цена. Само да изчакаме да видим, кога ще получим обувките, които си поръчахме.
 
Последна промяна:

muns61

Редовен Потребител
Преди години, когато ходех на зимен риболов на дупка в леда, си бях направил стелки с електрическо отопление на 12 волта. Между 2 слоя естествена кожа сложих кантал с мощност 6 вата и залепих с някакво лепило от сорта на хелми. Канталът беше в предната част на стелката, петата няма нужда от отопление. Тогава захранвах от акумулатора на колата и кабела сваляше от мощността, ако захранването е от полимерка, 4 вата на стелка са достатъчни.
 

arsovhome

Редовен Потребител
Преди години, когато ходех на зимен риболов на дупка в леда, си бях направил стелки с електрическо отопление на 12 волта...
Смятам, че обувки с Gore-tex вършат същата работа. Вярно, не ми се е налагало при много ниски температури да ги нося много дълго време, но при -15 градуса за 20 минути, не настъпва някаква и най-малка промяна. Все едно съм си с топли чехли в къщи. И лятото и зимата с тях ми е много комфортно.
 
Нагоре