Помощ за изграждане на видео наблюдение.

Shveda

Редовен Потребител
Здравейте, колеги,
Не знам дали съм в правилния раздел,ако не - моля темата да бъде преместена.

Първоначално да уточня, че като изостанал от хоби тенденциите , незанимавал се с дронове, изобщо не съм наясно какво ми трябва като техника и от къде да си пазарувам-така , че ако някой има желание да обясни, нека е кто за пълен лайк, какъвто се чувствам аз. :)

Става дума, че имам една вила, с която наскоро се сдобих , но не живея там постоянно и искам някакво видео наблюдение. Камера , която да ми снима какво става пред входа, може би някакво ДВР устройство, което да съхранява информация и софтуер. За предпочитане е да има опция да си гледам на телефона , както и опция камерата да снима и когато не е светло. Във вилата има прокаран интернет , има компютър.

Ако можете да ми помогнете от там нататък с какво точно трябва да се купи, от къде (някакъв линк) и това да е съобразено цена-качество, като предпочитам тънко да мина.

Дали трябва специализиран софтуер и дали има някакъв момент в монтажа, в който ми трябват специални познания и ще срещна спънки?

Мерси предварително.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Може да използваш за целта IP камера, която има опция да засича движение ( те повечето имат ) и да кача снимки на 1 сек към отдалечен сървър. Като е хубаво тоя сървър да бъде отдалечено - примерно в София :) , така ако искаш да наблюдаваш отдалечено просто се свързваш към камерата и гледаш , а като не гледаш камерата следи за движение и праща снимки когато намери нещо интересно. Тъй като снимките са малки и се прехвърлят лесно, дори и някой да влезе да прави бели и да ти вземе компютъра - ще се вижда на снимките които са при теб. Относно цени и модели вероятно Ники ( Satriani ) ще каже повече по въпроса, до колкото знам се занимава с такива неща.
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Обърни се към satriani, той с това се занимава... няма кой да ти даде по-точен съвет. :)
 

kalsky

Потребител

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Аз поръчах една такава да я видя - мисля да я ползвам за проект с един катерач в къщи :)
 

batko32

Новодошъл
Аз също ползвам Тенвис за видео мониторинг на къщата. Според мен за цената си получавам точно това което съм очаквал. Единствен недостатък "за мен" е , че за да получавам стрийм от камерата е необходимо задължително монтирана СД карта. Каваци правих ама без нея не ми се получиха нещата.
Ако имаш интерес може да ми пишеш какво те интересува за този модел камера. Е.....моята е доста по-стар модел но в общи линии нещата са сходни. :) Успех.

ЕДИТ
Не стрийм а запис на видеото на отдалечен сървар. Грешката е моя. :)
 

Shveda

Редовен Потребител
Общо взето поръчах тази от банггуд -устройва ме ценово и щом сте доволни и вие от нея, защо не? Като дойде ще ви държа в течение с инсталацията и др. подробности, мерси че се отзовахте!
 
Нагоре