Помощ за проблем с мотора...

bogdan1234

Новодошъл
Здравейте, днес както си карах изведнъж количката спря и отказа да работи. Като се приближих и дадох газ чух доста стренен шум от мотора, давам линк да видите за какво става въпрос и ако може да ми кажеше къкъв е проблема ,и вероятно неговото решение. Колата ми е: HSP hunter 1/16 brushless version.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Така е трудно да се каже какъв точно е проблема, но може да огледаш следните неща:

1. От спийд контролера към мотора има 3 кабела ако е безчетков , провери внимателно връзката и на 3-те да няма разкачен.
2. На оста на мотора има малко зъбно колело ( пиньон ) което движи едно по голямо зъбно колело ( спур ) виж да няма малко камъче заседнало между тях което да пречи на движението.

Иначе може и много по кофти неща да са се случили като да си изгорил спийда, или да са паднали магнити от мотора и т.н. Ще трябва да поразглобиш и тестваш малко, или ако се притесняваш че няма да се справиш да го занесеш някъде на ремонт.
 

bogdan1234

Новодошъл
Мерси. Като се прибрах разглобих и проверих кабелите после погледнах пиньона и там нямаше нищо. После по-раздвижих мотора и всичко се оправи, мисля че нещо беше блокирало.... Но сега всичко работи...
 
Нагоре