Помощ с ремонт на QUANUM NOVA

Здравейте,

преди време купих от HobbyKing QUANUM NOVA (Cheerson CX-20). Летеше изключително стабилно и абсолютно сравнимо с Phantom... до едно падане - пилотска грешка.
От тогава не мога да го накарам да стои в Loiter mode по никакъв начин. Всичко разглобих и сглобих внимателно. Поръчах нова кутия, понеже сарата беше пукната. Многократно направих всички калибрации с MissionPlanner - все същото. Много нестабилно лети, постоянно прави резки корекции (jerky flight). В стандартния ръчен режим на полет (Stable) се справя сравнително добре - не мога да преценя, дали е по-зле от преди, тъй като преди това го ползвах предимно в Loiter mode. По поведението съдя, че акселеромерите работят коректно. GPS-ът също хваща сигнал без проблеми, макар че ми се струва по-бавно от преди. Калибрирам компаса по 10 пъти на ден. И все същото - включа ли го в Loiter mode (зависване) и започва да бяга... в никакъв случай не стои на едно място - дори височината си променя постоянно.
Здравата логика сочи, че има някакъв технически проблем, в следствие от паденто, но какъв, по дяволите?
Има ли някой, който разбира от NOVA или въобще от Arducopter, за да му направи диагностика? Готов съм да си платя за акъла и/или ремонта - само помагайте.

Поздрави
 

Arxangel

Модератор
Модераторски Екип
Здравей, отварял ли си самата кутия на автопилота? Възможно е изолацията на барометъра да се е разместила... възможно е да има и други щети по компаса!
 

st5rov

Редовен Потребител
Здравей, отварял ли си самата кутия на автопилота? Възможно е изолацията на барометъра да се е разместила... възможно е да има и други щети по компаса!

Компасът е над основното тяло, в кръглата куличка, която често се чупи при приземяване по гръб . При мен се беше откачил след едно "майсторско" кацане!:p Фиксиран е заводско с двойно лепящо тиксо и топъл силикон.
 
Здравейте,
благодаря за помощта.
Компасът изглежда наред - естествено, кутийката му беше счупена, но аз смениях цялото тяло, така че съм го закрепил добре.
Това за барометъра, честно казано, не ми е минавало през ум. Още утре ще отворя автопилота и ще пиша.
Поздрави
 
Нагоре