Пренос на тренер порт сигнал през интернет.

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Замислям се за дистанционен контролен модул в къщи от разстояние през интернет. Имам предвид следното. Едно радио в къщи забито направо на изправител което се захранва постоянно и е пуснато в тренировъчен режим. Кабела от тренер порта влиза в "нещо" което е включено на един компютър - който предава сигнала на компютър в офиса ми към който аз имам друго вързано радио с тренер порт. Така мърдайки стиковете в офиса - сигнала ще се предава по мрежата до 1-вото радио , и съответно може да се движи нещо.

Ясно ми е че ще има забавяне , но в случая за някой бавен краулер - това няма да е решаващо. Някой има ли идея как може да се реализира това ?

Другият вариант който се сещам - е да махна изцяло приемника от краулера и да добавя платка с Arduino и Bluetooth или WiFi модул. Така вече през компа с Bluetooth мога да изпращам команди към краулера.

Други идеи ?
 

Tassadar

Редовен Потребител
Помисли върху идеята да пращаш PPM-а като аудио стрийминг. Забавяне ще има, но има шанс PPM-а да се възпроизведе от приемащия компютър с минимално изкривяване на тайм кода. Иначе сервата, особено аналоговите, ще полудеят.

Имаше даже някакви проекти за симулаторни интерфейси през аудио картата. От там също може да се използва нещо полезно.
 

SMarty

Редовен Потребител
колко канала трябва да управляваш с първото радио ?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
може би 3 - за движение на машината и завиване.
 
Нагоре