Привет! Съвет за зарядно.

MisterFix

Новодошъл
Привет на всички. Нов съм в хобито и отскоро имам eachine wizard X 220s на който успешно успях да умъртвя две клетки на батерията :) Взех си нова батерия на tattu 14.8 75c 1550mah 22.9 Wh. Направих едно разреждане до 12 волта и заредих със зарядното , което е е от комплекта и не струва, защото зареди батерията до 17 волта. Сега батерията е оставена на 15.6 волта докато намеря с какво да зареждам и разреждам.
Моля, препоръчайте ми не-много скъпо зарядно за подобни батерии.
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип
Здравей,
Трябва да се мерят клетките поотделно, общото напрежение не говори почти нищо за качеството на зареждане. Трябва да мериш на малката бяла букса с 5те кабела. Мериш между 1ви и 2ри, 2ри и 3ти и т.н.
Напълно заредена, всяка клетка трябва да е не повече 4.2 волта, т.е. това са 16.8 волта за 4 клеткова батерия, доста близко до това окето си измерил. Зареди догоре и напиши отделните напрежения да видим какви са напреженията и отклоненията между най-ниска и най-висока.
Също може да прочетеш в раздела за начинаещи има няколко теми относно liPo закачени най-отгоре.
Успех в хобито!
 

MisterFix

Новодошъл
Благодаря за бързия отговор. Все пак мисля, че ще ми трябва по-хубаво зарядно за да имам контрол върху процеса :)
 

Xape

Модератор
Модераторски Екип

MisterFix

Новодошъл
Бях се спрял на по ефтиния вариант но това май има няколко полезни екстри в плюс, с още една батерия и ще съм що годе добре :)
 

IvanSapa

Редовен Потребител
Според Гугъл, в комплекта на този коптер е зарядно B3 charger.Нещо такова:

sku_175243_5.jpg

Това ли е зарядното, което имаш?
Ако е това, ми е интересно как си заредил 4-клетъчната батерия.По принцип е възможно, но.......
 

MisterFix

Новодошъл
Да попитам, зарядното което е предложил Харе по горе, може ли да черпи ток от акумолатор и да зарежда батерии на къра примерно?
 

IvanSapa

Редовен Потребител
Това (от твоя линк)наистина е подозрително-и като цена и като визия.
Инвестицията в хубаво зарядно е полезна, защото то щади и пази батериите.
 

MisterFix

Новодошъл
Благодаря за отговорите!
Включих дрона към бетафлайгт конфигуратора и успях да калибрирам жироскопа на нивелирана повърхност, трябва само да тествам за да видя резултата. Другите настройки няма да пипам все още, докато не натрупам достатъчно информация!
 

MisterFix

Новодошъл
Има ли начин, да се настрои някаква аларма или защита в дрона, която да предупреждава преди да се разредят прекалено клетките на батерията?
 

neon

Редовен Потребител
https://banggood.app.link/jZIyruVvgH трябва ти такова.
Включва се към балансния конектор на батерията и може да се нагласи на каква стойност от 2.7 до 3.8 волта на клетка да почне да пищи. Мойте ги нагласям на 3.3. Като писне, кацам веднага.
 

shved

Новодошъл
А защо не през Бетафлайт - има си функция за аларма при ниска батерия, и е нужен само един бъзер който тежи 1/20 от теглото на ЛиПо алармите които предлагате. Иначе ЛиПо алармата си е задължителна в куфара за проверка на батериите преди полет или коя е заредената (ако са няколко)
Успех
П.С. Ако напишеш от къде си вероятно ще се свържеш с някой близо до теб който да ти помогне на място
 

Teodor Ognianov

Потребител
Аз така и не успях да подкарам алармата на контролера. Отделно минавам през ВЕС и той дава едно стабилно напрежение на контролера.
 
Нагоре