Проблем с throttle на Taranis X9D plus

vjs

Потребител
Здравейте на всички.

Вчера забелязах, че тротъл стика на тараниса в най-долно положение не е на -100 както трябва да бъде а на -96. Съответно каунтъра който е настроен при активен стик си отчита. Ако натисна леко надолу каунтъра прекъсва (channel монитор-а дава -100 като стойност, но при отпускане пак се качва на -96). Пробвах да калибрирам стиковете от менюто на тараниса но без успех. Стойността в най-долна позиция си е -96. Рових из нета и като решение намерих, че трябва да се отвори апаратурата и да се разхлаби малко една от пружините на стика.

Нормално ли е след месец два употреба (и то не толкова честа), да се налага да разглобявам апаратурата ? Има ли друг вариант за калибрация който ми убягва ?

Някой идея ?
 
Последна промяна:

vjs

Потребител
Оказа се че при предната калибрация която правих съм се поолял с натискането на throttle в най-долна позиция(уж така обясняваше един в едно видео ... стика максимално по краищата :D) Направих отново калибрация като този път максималното положение до което съм стигал надолу е най-долното деление и о чудо ... каунтъра вече не тръгва автоматично и channel monitora реагира що годе добре :D
 
Нагоре