Руска Пилотажна група СТРИЖИ

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Понеже много хора ме питат , защо на моят самолет Mig29 на фирмата Sebart пише СТРИЖИ , реших да пусна малка тема с пояснения.

strizi1.jpg

СТРИЖИ - е Руска авиационна пилотажна група на Изтребители Миг29 ОВТ , базирана на Мовсковският Аеродрум "Кубинка". От години това място е известно като меката на Руските бойни пилоти. Там са служили най-добрите Руски пилоти през годините, и затова именно там се е родила пилотажната група СТРИЖИ - гордостта на Руските Военно-въздушни сили.

За официален рожден ден на групата „Стрижи” се смята 6 май 1991 година, когато те за пръв път се изявяват на авиационен показ именно под това име и в оригиналния бяло-син цвят на самолетите. През октомври същата година „Стрижи” за пръв път участват в авиошоу в чужбина. Групата изстребители от базата Кубинка в Подмосковието прави приятелска визита в авиобазата Упсала в Швеция. Първата публична чуждестранна изява на асовете е през 92-ра година във Франция на авиопразник, посветен на 50-годишнината на ескадрилата „Нормандия-Неман”. Руските асове тогава поразяват западните зрители с майсторството си.

Всички пилоти имат хиляди часове във въздуха и летят майсторски в плътен строй, отбелязва авторът на проекта „Стрижи.ру” Олег Черников:

- От обикновените пилоти ги отличава преди всичко умението да летят в група, тоест сплотеността и кординацията в груповия пилотаж. Те са постигнали това с усърдни тренировки. За самолетите е практически невъзможно да летят в група, защото разстоянието между тях не надвишава три метра. Това могат да правят само добре обучени пилоти.

За две десетилетия руските летци посещават почти 30 страни. Днес в групата до опитните пилоти има и млади летци. „Стрижи” стана един вид марка, визитна картичка на руските военно-въздушни сили, добре известна по целия свят.

Повече за групата може да намерите на техният официален сайта: admin.strizhi.info

Ето и едно видео , както и няколко снимки


Mig29OVT.jpg Mig-29UB.jpg Russian_Knights_and_Swifts.jpg strizi1.jpg strizi2.jpg strizi3.jpg strizi4.jpg strizi5.jpg strizi6.jpg strizi7.jpg strizi8.jpg
 

Tassadar

Редовен Потребител
Едно много интересно видео от тренировки на Стрижи заснети с бордови камери. Вижда се как самолетите които изглеждат като заковани от земята всъщност изискват постоянни корекции и много координация между пилотите.

 

rccrrc

Потребител
Гледах Миг 29М ОВТ на БИАФ 2011.Пилота прави доста сложни фигури.Беше невероятно.Още ме е яд ,че не можах да разгледам самолета от близко.
 
Нагоре