Сглобяване на депронов FlightTest Mighy Mini

aimilushev

Новодошъл
Здравейте,

Нов съм в хобито и се запалих се да си сглобя самолет от депрон и след доста мъдрене и гледане на клипчета се спрях на следния модел (736 mm размах) : https://www.flitetest.com/articles/ft-mighty-mini-arrow-build

Изграждането на модела е почти завършено (останаха само вертикалните стабилизатори) , и трябва да се навърже електрониката.
Като тегло излезе 98 грама без електроника, което се надявам да е достатъчно леко.

Ето и няколко снимки от процеса по сглобяване и крайния резултат:
https://drive.google.com/file/d/0BzDeFC7H9gLFNDUzVkw4OHNJVWM/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BzDeFC7H9gLFYlZpajhpMDhvclE/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BzDeFC7H9gLFQUhJVGo4NTZLRm8/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0BzDeFC7H9gLFQUI2UjBPZTVYM1E/view?usp=sharing

Но изпитвам известни задруднения със следващата стъпка. Закупил съм цялата електроника препоръчана в страницата - powerpack А и F : Motor - EMaxx - MT1806 и EMaxx -2204 (предполагам за първо време ще сложа по бавния), ESC - BL Heli - 12 amp, ES9051 5g Servo , Propellers 6x3 и 6045 .Само се оказа че моторчетата не са оригинални на emaxx а китайски копия с идентични параметри.
Изпитвам затруднения със закачането на сервотата - в една тема видях че ставало със спици за колела , купих 4 но ми се струват ненужно дебели и тежки. За тези малки серво машинки си мисля че ще ми трябва нещо доста по тъничко. Проблема е че не знам какво и от къде мога да се сдобия с него, по rc магазините също няма. Някакви предложения, за материял и магазин в София от който мога да го купя ?
Втория проблем е рогчетата. Колко трябва да са големи за този модел ?
Мисля, че ще е най-лесно да не използвам накрайници за тяги а директно да огъна телта на Z.
Другата ми питанка е : тъй като модела е подготвен да може да му се сменя мотора лесно (за да се сложи по-големия мотор), ми се иска да не запоявам директно мотора за ESCто. Гледам използват banana connector за целта , но да сложа 3.5 мм конектор на толкова тънички кабелчета ми се струва прекалено. Има ли по малки такива конектори или някакви еквиваленти и от къде мога да намеря такива ?
За батерия съм си харесал това моделче https://hobbyking.com/en_us/turnigy-nano-tech-950mah-3s-25-50c-lipo-pack.html?___store=en_us, тъй като е със същото тегло (69гр) както 850 mah еквивалента. Това добър избор ли е ?
И последно: иска ми се да закача low battery voltage beeper, и по този начин да знам кога трябва да кацам, но няма идея това дали е приложимо и дали въобще ще се чува нещо по времето на полет. Закупих dx6i но до колкото знам няма телеметрия и няма как да гледам нивото на батерията на дисплея на апаратурата.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Здравей, прочитането на тази и тази тема ще ти помогнат с доста от въпросите. Иначе като цяло - за тяги може да ползваш заваръчна тел, 1.6мм продава се на парче в магазините за заваръчни материали, аз лично купувах от магазин зад Джъмбо в Дружба.

Мотора и спийда - спокойно ги запой , предварително само си провери посоката на въртене за перката , но това не е драма защото BLHELI Може да се обръща софтуерно , само ще трябва да четеш още малко. Тези конектори ще са излишни наистина и тежки - преди ги ползвахме да обръщаме посоката на мотора - с BLHELI вече няма нужда.

Рогчета можеш да си направиш и сам - в горните теми пише как - от обикновена стара кредитна карта примерно, или тънък шперплат. Може и купени, стига да нацелиш качествени и правилния размер.

За батериите ти препоръчвам да си вземеш Gens Ace Или Tattu - примерно тази. Предполагам имаш вече зарядно, ако не там в магазина ще те упътят и за него.

low battery voltage beeper - е задължителен , всички летим с такова нещо - чува се доволно :) , без него си "прецакан". В магазина за батерии има и такова нещо. Телеметрия за това моделче няма да ти трябва, иначе за радиото е трябвало да си вземеш от новите 6-ци , DX6 или DX6e но и това ще ти свърши работа.
 
Нагоре