Случаят МЛАДОСТ - ПЕСОВЕ

dubplay

Новодошъл
Има прекалено много песове около поляната, Младост.Бих ги нарекъл кучета но, ако не бяха толкова недоброжелателни нямаше да повдигам въпроса, но например аз идвам пеш до поляната. Ако не съм със слушалките да не ги слушам как лаят, ще се наплаша, а те пък точно това чакат. Някакъв вариант да се пускат кучегони? Не ме разбирайте погрешно, обичам животните, но не и тези дето само ти мислят злото. Самият аз имам И куче И котка.

Някъде прочетох начини да се предпазиш от нападение от куче.

1. НИКОГА не му обръщайте гръб, защото бездомните песове не знаят какво да правят и така им показвате уязвимост.

2. Не позволявайте да ви заобиколят ако са много.

3. Не посягайте с никакви предмети - било то прът или плочка, да може да се опитате да го уцелите, но шансът е минимален и ако не уцелите то се озлобява и напада.

4. Опитайте се да победите кучето психически, застанете фронтално с/у тях, защото уличните кучета принципно нямат смелостта да ви нападнат фронтално.

5. Не дръжте крайници на тялото си хоризонтално ( ръце ), ако видят, че държите ръцете си хоризонтално нападат.

6. Най-вече не го провокирайте, защото ако се стигне до физически контакт трудно ще излезете победител от ситуацията.

Аз, както и повечето от нас имаме смартфони, препоръчвам ето това ( ANDROID )
https://play.google.com/store/apps/details?id=medasoft.ultrasonic.sounds&hl=en

Поздрави.
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
Здрасти , не си спомням някой от нас да е имал проблем с кучета на поляната , но те са особенни същества и са непредвидими на моменти. Моите съвети към теб са следните:

1. Върви само по главните пътища , не прекосявай поляната по диагонал - където стоят много кучета от към страната на вторичните суровини. Ако вървиш по пътя и влезеш от към Автомивката е много малко вероятно да те гонят кучета.

2. Не ходи сам на полянката - в нормалните дни - събота и неделя е пълно с хора - така идвайки от пътя до автомивката ще има 30-40 коли на 200м разстояние и няма да срещнеш кучета също.

3. Боя с кучета не е никак сложен и труден :) , но това зависи от теб - колко си голям и с какво си вооръжен. Ако си на 13 както беше написал май някъде - по добре спазвай правила 1 и 2 и няма да имаш грижи.

Рядко се случва бездомни кучета да нападнат някой - обикновенно те си пазят територията и затова лаят - усещат страха обаче и бягането ги проворика да те преследват - ако не ги проворикаш е много малко вероятно да се хвърлят да те хапят, ако не реагираш по никакъв начин е най добре - но това зависи колко те е страх. В миналото са ме гонили няколко пъти кучета и си спомням че си беше страшнично :) , сега знам че като съм добре "екипиран" мога да ги оправя за 15 секунди всичките и просто не им обръщам внимание - това определено им се отразява и просто си лаят - дори не се приближават.

За да те лаят значи си им минал през територията - минавай си през "царския път" катко написах по горе и нямаш грижи.

Иначе ако става дума за сплашване - най-ефективното нещо което им действа е силния гръм - примерно от газов пистолет с халосни патрони - кара ги да се пръскат бая бързо :) - кучегони и тям подобни са с несигурно действие.
 
Нагоре