Снимки с дрон.

ivo70

Новодошъл
Здравейте! Имам Phantom 2 с GoPro 3, и имам въпрос към по запознатите, а именно, каква е техниката за правене на снимки (не видео). Тъй като няма никакъв контрол над камерата, и как се "щраква" в точният момент.
 

Павел

Новодошъл
Ами GoPro-то трябва да има такава настройка, когато снима клип да прави снимки през някакъв период от секунди. Когато с един приятел заснеахме ми го каза.
 

ivo70

Новодошъл
Да, благодаря. Вече си изясних нещата. Камерката има опция видео + снимки през 5-10-20-30 секунди мисля че беше.
 

iltcho

Новодошъл
Пускаш камерата в режим таймлапс през 10 или 20 секунди да прави снимка и си ти. Това с видеото и на определено време снимка - не си е работа. Снимките са с ужасно качество. По-добре снимай на максимална резолюция с НД 2 или максимум 4 за да избегнеш моушън блър-а и действай на 24 кадъра. На старата си двойка му бях сменил апаратурата с FRSKY taranis и бях вързал релета на дистанционно на гопро, което беше монтирано в "търбуха" на дрона. От 7,8,9 канал на апараратурата си бях направил да ги управлявам и те окъсяваха пистите под бутоните на дистанционното. Нужни са 3 бутона: ОН/ОФФ, сет и шътъра. С онскрийн менюто беше доста удобно.
 
Нагоре