Таранис: на един стик два канала, превключвани ключе?

Morpheus

Потребител
Имам следният въпрос, може ли два канала да се управляват с един стик, като се сменят с двупозиционен ключ ? Вероятно не се изразявам много ясно, ето пример: имаме багер, с единият стик (напред-назад) се контролира едната верига, с другият стик другата верига и след превключването на двупозиционно ключе да се командват, различни рамена на багера?
 

JetMan

Администратор
Модераторски Екип
а няма ли да е по лесно веригите да се управляват само от единият стик с няколко микса - аз обикновено правя десния който е елерони елеватор , и така левия стик ще ти остане свободен изцяло за други неща :)
 

Morpheus

Потребител
Мислил съм го варианта с миксиране, но не е много подходящ. Багер ще се командва, по едно серво на верига, едно за въртене на горната част и още 3 за двете рамена и кофата. В момента веригите са вързани за двата, странични слайдера, но не ме кефи така. Идеята е да си миксирам двата канала за веригите на единият стик и след щракване на ключето да сменя към сервото за въртене по оста и контрола на едното рамо.
 

SMarty

Редовен Потребител
И какво става когато щракнеш обратно ключето и стика не ти е на същата позиция ? Изпълнителният механизъм - който и да е той ще очаква същата стойност каквато е имал преди щракването на ключето. Ако не е - все едно рязко си мръднал стика. Слайдера или потенциометъра има това хубаво качество, че си стои на позиция на каквато си го оставил.
 

nikiforiv

Потребител
Става. Примера е за таранис Х7 но предполагам че при 9ката е подобно. Пример ще сложим на 14канал да излиза стика Trotle с ключ SH в долно положение и на 15канал да излиза отново trotle но с ключ SH в горно положение. И така отиваме в Меню->Mixer->CH14->Натискаме протължително Enter->Edit->В Sourse избираме Trotle като задействаме стика Trotle->В по-надолу в Switch избираме ключа SH в долно положение-> Излизаме с многократно Exit до меню Mixer->CH15->Натискаме продължително Enter-> Edit->В Sourse избираме Trotle като задействаме стика Trotle->В по-надолу в Switch избираме ключа SH в горно положение -> излизаме с многократно Exit.
 

Morpheus

Потребител
Явно не може да се разберем, машината се задвижва със серво машинки, които са преработени за безконечно въртене. На следното видео след 0:48 може да се види, какво искам да постигна:
 
Нагоре