Търся формули

Дискусия в 'Планери' започната от Здравко, 28 Юни 2017.

 1. Здравко

  Здравко Новодошъл

  Публикации:
  15
  Здравейте. Събрал съм половин тефтер със формули за аеродинамика. Ако ме помните, писах тук преди няколко месеца. Целта ми е да проектирам безмоторен модел. Благодаря отново на Tassadar, че ми разясни стъпките на проектиране. Та, конкретно, търся формули за балистика. Щото нали безмоторния модел трябва да го хвърлиш и да му предадеш тласък. Ама никъде няма формули. Не знам други езици. В момента уча английски, но и с него не съм много на ти.
   
 2. Xape

  Xape Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,064
  от:
  Sofia
  Здравей,
  Балистиката няма нищо общо със свободнолетящите модели - обърни внимание на името - свободнолетящи, а не свободнопадащи.
  Бих те посъветвал да спреш да събираш формули в тефтер, а да вземеш да си сглобиш няколко модела и да почнеш да експериментираш с реални модели. Освен ако не смяташ да ставаш експерт теоретик (или иначе казано дървен философ).
   
  JetMan and neon like this.
 3. geo111

  geo111 Потребител

  Публикации:
  264
  Дай малко повече информация относно това, какво и как смяташ да правиш.
  Аз вече направих няколко успешни свои ( по мой проект ) модела. Но няма как бе опити
   
 4. Здравко

  Здравко Новодошъл

  Публикации:
  15
  Искам да го проектирам- до най-малкия детайл, така че, като го хвърля да лети право напред и плавно да снижава височината.
   
 5. geo111

  geo111 Потребител

  Публикации:
  264
  Избираш си един модел на глайдер ( планер ), променяш тялото, но в никакъв случай пропорциите на тялото и крилата и си готов ( само гледай центъра на тежестта да е ОК )
  И със следващите модели почваш да екпериметираш. Никой не се е родил научен
   

Сподели Тази Страница